• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Temmuz 2019 14:55

İşletmenizde Özgün Fikirler

İşletmenizde Özgün Fikirler

Birçok işletme sahibi gelirlerini artırmak ve daha fazla kişiye ulaşmak için yeni şeylere ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlar yeni çalışanlar, yeni ürünler olabileceği yeni bir konsept de olabilir. Bu çalışmaların tümü işletmenin piyasada kalmasına yardımcı olacaktır.

 

Yeni fikirler

Bazen işletmeler gelir elde etme konusunda tıkanma noktasına gelebilir. Bu noktada işletme sahipleri yeni fikir veya fikirler üretmek zorunda kalabilir. Bu fikirler sizi bu kötü çukurdan kurtaracak yegane şeydir. Ancak yeni bir fikir bulma konusunda karşılaşacağınız zorlukları da göz önünde bulundurmakta fayda var. Yeni fikirler her zaman yardımcı olmayacağı gibi birçok zarar da verebilir. Burada dikkat etmeniz gereken şey işletme prensiplerine aykırı olmaksızın değişimlere açık kalmaktır.

Ayrıca yeni fikirlere sahip olmak için müşterilerinizden geri dönüt almayı unutmayın. Bunlar öneri, istek ve şikayet olabilir. Hepsini titizlikle incelemekte fayda var.

 

Özgün çalışmalar

Her işletme özgün çalışmalara ihtiyaç duyar. Fakat çoğu zaman özgün çalışmaları gerçekleştirmek için yeni fikirlere ve gerekli fona sahip olmayabiliriz. Bu aşamada daha ucuz yollar bularak özgün çalışmalarınızı hayata geçirmelisiniz. Aslında olması gereken masraflı bir çözümden ziyade pratik, akılcı ve masrafsız çalışmalar üretmektir. Yapmanız gereken sektörünüze özel, rakiplerinizde bulunmayan bir çalışma fikrini hayata geçirmektir.

 

Yeni kampanyalar

Kampanyalar her zaman işletmenin gelirleri üzerinde tetikleyici bir güçtür. Fakat bu süreç titizlikle yönetilmeli ve devam etmelidir. İşletmenize özel kampanyalar düzenleyerek mevcut müşterilerinizi işletmenize olan sadakatini artırabilir, potansiyel müşterilerinizi müşterilere çevirebilirsiniz. Ancak kampanyalarınızı düzenlerken hem profesyonel bir destek almalı hem de titizlikle çalışmalısınız.

 

Yeni alanlar

Sürekli aynı işleri yapmaktan sıkılmadınız mı? Aslında insanların çoğu sektörünü çok dar gördüğü için yeni alanlara açılmak için cüretkar davranmamaktadır. Eğer bir sektördeyseniz ve elinizin ulaşabildiği bazı alanlara da girmenizde fayda olabilir. Ancak bu çalışma mevcut işlerinizi geriletebileceğinden ve mevcut işinize olan konsatrasyonunuzu düşürebileceğinden dikkatli davranmakta fayda var. Eğer işinizle alakalı yeni alanlar keşfedebilirseniz gelirlerinizi katlayabilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:33 CEVAPLA

    Yeni fikirler almak için insanların toplandığı bir site oluşturulabilir. Böylelikle aynı tarz alanda çalışan insanlar birbirinden fikir alışverişi yapabilirler. İşletmede özgün çalışmalar daha çok kullanıcıyı üstünüze çeker ilgi görülür.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 17:58 CEVAPLA

    Başta makaleler olmak üzere hızla yayılan bir özgünlük var. Herkes özgün makale yazamıyor. Çoğunun eli copy paste a gidiyor. Özgün fikirler için akıllı düşünmek gerekir.