• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 17:25

İşletmelerde Finansal Hatalar

İşletmelerde Finansal Hatalar

İşletmelerin varlığını korumaları için finansal eylemler büyük önem taşıyor. Zaten bir işletmenin varlığı da çoğu zaman maddi imkanlarla birlikte gelişiyor. Eğer finansal değerleri önemsemezseniz bir süre sonra işletmenizi zora sokabilirsiniz.

 

 

Bazı Finansal Hatalar

Hesap tutmamak: Bir işletme yaptığı eylemlerin tümünü kayıt altına almalıdır. Eğer bu eylemler finans durumu ile ilişkiliyse kesinlikle kayıt altına alınması gereken verilerdir. Eğer maddi giderleri kayıt altına almazsanız bir süre sonra harcalamalarınızı nereye yaptığınız hakkında ve harcalamaların zamana göre değişimi hakkında fikir beyan etmeniz oldukça zor olacaktır. Hesap tutmak için bu işi profosyonel olarak yapan insanlara danışabilir yahut profesyonel hesap programlarını kullanabilirsiniz.

 

Kontrol altına alamamak: Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi finansal verilerinizi hesap altına almazsanız bir süre sonra kontrol dışına çıkabiliyor. Kontrol altına alamamak da bununla alakalı olsa da farklı sebepler de var elbette. Harcalamalarınızın kontrol altında olması için öncelikle bir planınız olmalı. Bir plana tabi olursanız harcamaları kontrol altına almanız daha kolay olacaktır.

 

Ödemeleri kısmak: Aslında görünüşte ödemeleri kısmak bir avantaj gibi görünse de bu da size uzun vadede zararlı olacaktır. Örneğin bir ürünü daha ucuza almaya çalışmak veya çalışanlarınızın maaşlarını düşürmeye çalışmak sizin hem prestijinizi sarsacak hem de farklı olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Ancak ödemeleri kısmak yerine gereksiz ödemeleri kısmak elbette size fayda sağlayacaktır. Tabii ödemelerin gerekli veya gereksiz olmasını belirlemek de ekstra bir çaba gerektirecektir.

 

Para tutmamak: Bir işletme her zaman kenarda bulundurabileceği bir fon oluşturmalıdır. Elbette her şey sizin kontrolünüzde gelişmeyebilir. Bu gibi durumlarda olaylara müdahil olabileceğiniz maddi gücünüz sizi uçurumun kenarından alabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.