• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Haziran 2019 11:51

İşletmeler İçin Defter Tutmanın Önemi

İşletmeler İçin Defter Tutmanın Önemi

Yeni bir işe başlamak, yeni bir iş kurmak dışarıdan herkes için kolay ve zahmetsiz görünebilir. Ancak yaşayanlar bilir ki bu çok zor bir eylem ve stresli bir süreçtir. Üstelik bu süreç akıllıca yönetilmezse önemli kayıplara sebep olabilir. Bu durumda her işletme doğruca yönetilmeye, doğru bir finansal plana sahip olmaya muhtaçtır.

 

İşletmeler için günlük defter tutmak, işinizi ölçmek ve yaptığınız atılımları anlamak için mükemmel bir yöntemdir. Günlük defter tutmak büyümekte olan işletmenizin neler yaptığını anlamak ve doğru finanse etmek için, nakit akışını doğruca yönetmek için ve işletmenizin finansal faaliyetlerini yönetmek için son derece faydalıdır. Tüm bu çalışmalar işletmenizin önemli bir bölümünü oluşturur. Bu çalışmaları disiplinle yönetmek işletmenizin geleceği için çok faydalı olacaktır.

 

Para Yönetimi

Finansal faaliyetleriniz işletmenizin geleceğini belirler. Eğer işletmenizi büyütmeye çalışıyorken parayla ne yaptığınızı bilmiyorsanız önemli bir eksiğiniz var demektir. Eğer harcamalarınızın hesabını günlük olarak bir deftere tutarsanız neyin ne olduğunu anlayabilirsiniz.

 

Uygun Modeli Bulma

Eğer yaptığınız çalışmaları defterinize kayıt ediyorsanız gelecekte hangi modelin sizin için doğru olduğunu anlayabilirsiniz. İşletmenizi büyütme süreci size zaman tanıyor ve bu zaman boyunca birçok şeyi deniyorsunuz ancak zaman zaman başarısız oluyorsunuz. Eğer bunları kayıt altına alırsanız uygun modeli işletmeniz için belirleyebilirsiniz.

 

Performans Ölçme

Yaptığınız satış işlemlerini detaylı bir şekilde kayıt ederseniz satışlarınız hakkında detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu bilgiler hangi konuda eksik olduğunuzu ve hangi konuya odaklanmanız gerektiği hakkında size bilgi verebilir.

 

Mali Süreç

Gelecekteki olası problemler için kayıt tutmak işletmenizi hukuksal olarak garantiye almak demektir. Eğer işletmeniz bir gün denetlenirse yetkililere elinizdeki verileri vermek sizi daha az stresli hissettirecektir.

 

Satış Potansiyeli

Eğer bir gün işletmenizi satmak için güzel bir satış potansiyeline sahip olursanız tuttuğunuz kayıtlar çok faydalı olacaktır. Potansiyel alıcıyı ikna etmeyi ve şeffaflığı sağlayabilir. Satış işlemlerinin her iki taraf için de güvenle gerçekleşmesini mümkün kılacak.

 

Son olarak bir şeyi belirtmekte fayda var ki burada bahsettiğimiz defter somut bir defter olmak zorunda değil. Somut veya dijital bir defterde kayıt tutmak birçok açıdan işletmenize fayda sağlayacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 16:24 CEVAPLA

    Evet defter tutmanın önemi çok büyük olmaktadır. Bu konuda bizde işyeri açtığımızda çok faydasını gördük. Gelir gideri günlük olarak tutmanın faydaları vardır. Bugün ne satıldı,hangi üründen çok gitti,bu ay elektirik faturası yüksek geldi sebebi nedir acaba gibi faydalı olacaktır

  • merve tufan 19 Nisan 2020 20:24 CEVAPLA

    Ben küçük esnaftım vaktinde yani hediyelik eşya bijüteri alanında faaliyet gösteren bir işletmem vardı.Ama liste tutardım gelirler giderler masraflar benim için çok mühimdi. Zaten eleman çalıştırmıyordum ama gene de stopaj vergiydi bir sürü masraf oluyordu. Bu yüzden liste tutmak hayati önemdir.