• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Temmuz 2019 13:32

İşletme Kültürü Nasıl Oluşturulur?

İşletme Kültürü Nasıl Oluşturulur?

Birçok işletme sahibi çalışanları ortak bir noktada birleştirmekte güçlük çekiyor. Çünkü çalışanların ortak bir paydada buluşması demek ortak bir amaç için gerektiği şekilde çalışması demektir. Bu durum da işletmenin sürekliliği açısından çok önemlidir. Bundan dolayı özellikle küçük işletmeler devamlılığı sağlanan bir kültüre sahip olmalıdır. Küçük işletmenizin kültürü, işletmenizin başarısı için çok önemlidir. İş / yaşam dengesine fayda sağlayan bir kültür ile çalışanlar daha üretken olacak ve patron olarak size daha minnettar kalacaklar. İyi bir şirket kültürü ayrıca çalışan bağlılığını artırarak genel kar miktarınızı arttıracaktır.

 

Şirketinizin kültüründe nereden başlayacağınızdan veya yeniden strateji oluşturacağınızdan emin değilseniz, bu kılavuz size yardımcı olabilir.

 

Çalışanlarınız çok mu çalışıyor?

Genel şirket kültürünüzü incelerken, çalışanlarınızın çok çalışıp çalışmadığını, çalışılmadığını veya potansiyel olarak ikisinin de biraz olup olmadığını ayırt edebilmelisiniz. Fazla çalışanlar, ağır iş yüklerinin neden olduğu son tarihler ve endişelerden dolayı bunalmış hissedebilirler. Bu tür bir stres performanslarını etkileyebilir ve hastalık izninde bir artışa neden olabilir ve bu durum ayrılma ve çalışanların tükenmesine yol açabilir. Çalışanların çalışma saatlerini gözetmeniz onları dikkate aldığınızı gösterecektir. Ayrıca kişisel düzenlemeler yaparak ilişkilerinizi kişiselleştirebilirsiniz.

 

Takım çalışması

İşletmenizde takım çalışmasını sağlamalısınız. Takım demek birbiriyle uyum içinde çalışabilen çalışan topluluğudur. Eğer takım olgusunu oluşturabilirseniz bu durum çalışanlar arasındaki bağı ve çalışanlarla işletme arasındaki bağı kuvvetlendirecektir. Çalışanlarınızla bire bir görüşme yapmak için zaman ayırın. En iyi ilgi alanlarına sahip olduğunuzu ve yardım etmek istediğinizi bilmelerini sağlayın. Bazılarının fark edebileceğiniz daha derin sağlık sorunları olabilir. Diğerleri, sağlıklı bir iş / yaşam dengesini daha iyi karşılamak için esnek zamanlama seçeneklerine ihtiyaç duyabilir. Ekibinizin söylediği her şeyi dinleyin ve çözümleri uygulamak için çalışın. Destekçilerin ve çalışanlarınızın söyleyeceklerini dinlemeniz, her bir üyeye ve refahına ne kadar değer verdiğinizi gösterir. Buna karşılık, çalışanlar takdir edildiğini ve rollerinin organizasyon içinde önemli olduğunu düşünüyor.

 

Teşekkür etmek

Takımınıza düzenli olarak teşekkür eder misiniz? Başarılarını kabul etmeye ne dersiniz? Teşekkür ederim diyerek başlayın. Bu iki kelime, çalışanlar tarafından o kadar özleniyor ki, çalışanların yüzde 70’inden daha fazlası yönetimin kendilerini, motivasyonun ve moralin artacağına inandığını söylüyor. Teşekkür ederken, ekibinizdeki herkesin sıkı çalışmasını övmek için biraz zaman ayırın. Sadece seçilmiş birkaç kişi değil, herkes için söyleyin. Bu, kimsenin geride kalmamasını sağlar ve tüm ekibine iş yükleriyle birlikte yukarıda ve öteye gitmeye devam etmesini sağlar. Bunların hiçbirini tek seferlik bir teşekkür olmasın. Olumlu bir şirket kültürü oluşturmak için yıl boyunca minnettar tutumunuzu uygulayın.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.