• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Temmuz 2019 13:25

İşletme Güvenliği Nasıl Sağlanır?

İşletme Güvenliği Nasıl Sağlanır?

İşletmenizin güvenliğini doğru şekilde sağlamak sizi dış tehditlerden koruyabilir. Herkesin bildiği gibi suç oranlarının varlığı yok sayılamaz bir gerçektir. Ancak çoğu işletme sahibi başına gelmeyeceğini düşündüğü hırsızlık ve benzeri olaylar için gerekli önlem almaktan kaçınmaktadır. Bilinmesi gereken bir şey de bu tür durumlar için yapacağınız harcama sizi büyük bir kayıptan kurtarabilir.

 

Erişimi kısıtlayın

Çalınan veri veya ekipman riskini sınırlandırmanın en basit yollarından biri, söz konusu veri veya ekipmana erişimin zorlaştırılmasıdır. Bu birkaç şekilde olabilir. Çalışanlara mümkün olduğunca az sayıda anahtar dağıtın ve kimin anahtarına sahip olduğunu takip edin. Özellikle hassas bilgileri veya pahalı ekipmanları içeren alanlara daha az anahtar dağıtın. Binanın belirli alanlarına erişimi daha etkin şekilde sınırlamak için bir erişim kontrol sistemi kurmayı düşünün. Çalışanlar şirketten ayrıldığında tüm anahtarların iade edildiğinden emin olun. Anahtarlarınızı kaybederseniz, kilitlerinizi değiştirmeye yatırım yapın.

 

Kontrol edin

İş öncesinde ve sonrasında çalıştığınız ekipmanları ve mekanı sık sık kontrol edin. Bu sayede işletme sahibi olarak düzenli olarak bir eksiğin olup olmadığı kontrol etme şansına sahip olabilirsiniz. Bu yöntem herhangi bir duruma karşı kısa sürede tepki vermenizi sağlayacaktır.

 

Kapılar, pencereler ve kilitler

Güçlendirilmiş çelik veya ahşap kapıların büyük olasılıkla zorla girmeye karşı dayanıklı olması muhtemeldir. Yüksek güvenlikli, ticari sınıf kilitler sadece tüm girişler ve çıkışlar için değil, aynı zamanda hassas bilgilerin veya pahalı ekipmanların depolandığı alanlara açılan iç kapılar için de bir zorunluluktur. Son olarak, tüm pencereler için kilitlere yatırım yaptığınızdan emin olun.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:59 CEVAPLA

    Bir antivürüs yazılımı kurarak güvenlik duvarı oluşturulabilir. Yani kapı pencere açıldığında sisteme bilgi gider kullanıcı tehlike olduğunu görebilir. Çalışanların iyi seçilmesi ve güvenilir bir tane çalışana işletmenin anahtarları verilebilir. Dikkatli olmak lazım…