• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

28 Ağustos 2018 12:01

İş Takibi Yapmak

İş Takibi Yapmak

Bir işletmenin en önemli unsuru “yönetmek”tir. Tabii bu yönetme işlemini de herkes yapamaz. Bu iş için nitelikli insanlar görevin sorumluluğunu anlarlar. Fakat onların da çok zorluk çektiği konu iş takibidir. Bir işi yapmak kadar işin takibini yapmak da çok önemlidir. Takip edemediğiniz bir işin geleceği pek güvenli değildir.

 

İş takibinde raporlamak önemli bir görevdir. Kademe kademe yapılan işin raporlaması yapılmalıdır. Gerekli detaylar kayıtlara geçmeli ve bu iş belirli periyotlar halinde tekrarlanmalıdır. Verimliliği artırıcı özellik ise bu işin devamlılığıdır.

 

İş takibinde diğer çalışanları haberdar etmek önemlidir. Bilgi vermekten ziyade onlarla işin gelişimi hakkında konuşmak, detayları paylaşmak iş verimi ve takibi açısından önemlidir.

 

Raporlama ve bilgilendirme önemliydi. Fakat ekipler arası koordinasyonu sağlamak da önemli bir faktördür. Yöneticiler bu koordineyi etmelidir. Eğer takımlar arası uyuşmazlık meydana gelirse bunu iş takibi aşamasında gidermek mümkündür.

 

İş takibi süresince teknolojiyi yanınıza almanızda fayda var. Çalışanlar arasında Skype, Whatsapp gibi anlık mesajlaşma uygulamalar kullanılırsa iletişim gücü gelişmiş olacağından iş takibi ve verimi gelişecektir. Ayrıca kurulan bu iletişim altyapısı ile anlık talimatlarda bulunabilir, geri dönüşler yapabilirsiniz.

Düzenli toplantılar düzenlemek iş takibi açısından önemlidir. Toplantılar yalnızca kararların alındığı bir ortam değil, kararların paylaşıldığı da bir ortamdır. İş konusunda paylaşmak verimi artırır. Günler önce kararlaştırdığınız toplantı gündemini diğer üyelerle paylaşın. Bu sayede daha verimli görüşmeler meydana gelecektir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.