• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Temmuz 2019 12:44

İnternette Nasıl Ürün Satabilirim?

İnternette Nasıl Ürün Satabilirim?

Dünyanın dijitalleşmesiyle birlikte tekrar tekrar gündeme gelen bu konu hiç de zor değil. Artık çok küçük işletmelerin hatta bireylerin bile internette kolayca satış yaptığını duymakta, bilmekteyiz. Her ne kadar internette satış yapmak dışarıdan zor gibi görünse de herkesin kolayca yapabileceği bir iş.

 

Markanız

Öncelikle internet ortamında sağlam bir isme, markaya sahip olmak için kurumsallaşmalısınız. Bu sizin şimdiki ve gelecekteki satışlarınıza yön verecek olan şeydir. Çünkü bazı insanlar bu detayı atlayarak farklı ortamlarda farklı isimler kullanıyor. Bu kesinlikle yanlış bir eylemdir ve kurumsallığı zedeleyen bir süreçtir. Bu markalaşma süreci kesinlikle iyi yönetilmeli ve markanızın itibarını zedeleyecek öğeler ortadan kaldırılmalıdır.

 

Tedarik

Satacağınız ürünü biliyorsanız bunun tedariğini güvenli bir şekilde sağlamalısınız. Tedarik sağlama konusunda birçok yol vardır. Ürünleri kendiniz temin edebilirsiniz veya aracı bir firma ile çalışıp komisyon usulü satışı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak her ne olursa olsun tedariğiniz kesilmemelidir ve müşterilere taahhüt edilen ürün sağlanmalıdır. Eğer ürün tedariği konusunda problemlerle karşılaşıyorsanız bunu satış yaptığınız platformlarda belirtmelisiniz.

 

Aracı siteler

İnternette satış yapmak için birçok aracı web site bulunuyor. Özellikle ülkemizde birçok e-ticaret sitesi bu alanda kullanıcılarının satış yapmasına imkan tanıyor. Bu sitelerde mağaza oluşturmak ve tüm Türkiye’ye hizmet sağlamak kesinlikle mümkün. Özellikle kendi web sitenizi oluşturmaktan daha masrafsız bir yol. Çünkü kendi web sitenizi açtığınızda kısa süre içinde adınızı insanlara duyuramayabilirsiniz. Burada bu aracı web siteleri devreye giriyor ve sitelerinde satış yapmanıza imkan sağlıyor. Ancak bilmeniz gereken bir nokta var ki o sitelerde de sizinle aynı ürünü satan onlarca insan olabilir. Bu yüzden rekabet ortamını tanımalı ve ona göre davranmalısınız.

 

Gönderim

Ürün tedariği ve aracı siteler konusunda başarıya ulaştıktan sonra geri kalan tek nokta müşteri oluyor. Eğer müşteriye de ulaştığınızı varsayarsak gönderim konusunda titilik göstermelisiniz. Öncelikle şu konuda anlaşmalıyız ki aracı sitelerde taahhüt ettiğiniz kargo gönderim süresini kesinlikle yerine getirmelisiniz. Ayrıca müşteriler her zaman hızlı kargo konusunda duyarlıdır. Bu yüzden kaliteli kargo şirketleriyle çalışmalısınız.

 

Destek

Satış öncesi ve satış sonrası destek olmak üzere tam zamanlı olarak müşterilerinizle ilgilenmelisiniz. Bu ilgi size mutlaka olumlu geri dönüş sağlayacaktır. Ayrıca müşterilerinizin alışverişinden keyif almasını ve güvenle ticari bir işlem yapmasını sağlayacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:31 CEVAPLA

    İnternette en iyi satış yapmanın formülünde sosyal medyada reklam vermektir.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:18 CEVAPLA

    İnternette ürün satabilmek için doğru bir alan gerekiyor ve belirlenen hedefe yönelik reklam verilirse ürünler kolaylıkla satılabilir. Öncelikle kimlerin ürününüzü alabileceğini tahmin etmeniz gerekiyor. Satış öncesinde bilgi ve güvence verilmesi lazım. Sonrasında ise destekte olacağınızı hissettirmek gerek.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 17:21 CEVAPLA

    İnternetten ürün satmak artık uygulamalar sayesinde çok kolay. Herkese tavsiye ediyorum. Özellikle 2.el moda çok revaçta.