• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

16 Mart 2020 15:18

İncek Nöbetçi Eczane

İncek Nöbetçi Eczane

Eczaneler her ne kadar hafta içi günlerinde ve mesai saatleri dahilinde hizmet verseler de bu saatlerin dışında da hizmet verenleri bulunmaktadır. Eczacı Odaları ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak ortaya çıkan nöbetçi eczane listeleri doğrultusunda her gün farklı noktalarda eczane bulabilmek söz konusu olabilmektedir. İncek nöbetçi eczane arayışı içerisinde olan kişilerin de bu durumun farkında olmaları ve en yakın nöbetçi eczaneye ulaşarak, ihtiyaçlarını tedarik edebilmeleri durumu kendini gösterebilmektedir. Nöbetçi eczanelere dair yönetmelikler ve uygulamalar da bu iki kurum tarafından uygulanmaktadır. Böylelikle halkın mesai saatleri dışında da ilaç ya da medikal ürünlere erişimini sağlayabilmek adına gerekli hizmetlerin verildiği ifade edilmektedir.

 

Nöbetçi eczanelerin nöbet günleri sene başından itibaren belli olmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından senelik planlamalar yapılarak gerekli listeler hazır edilmektedir. Bu listeler her bir eczaneye ulaştırılmakta olup, nöbetçi olacakları günün yaklaşması halinde gerekli hazırlıkları yapmaları gerektiği vurgulanır. Nöbet günlerinde ekstra bir yoğunluğun söz konusu olmasından dolayı daha fazla ilaç ve medikal ürünün depolanması yolunu izlemeleri için bir imkan verilmektedir. İncek nöbetçi eczane konusunda da bu tip bir işleyişin söz konusu olabileceği ve aynı tip bir faaliyetin yürütüldüğü görülebilecektir. Böylelikle vatandaşların ilaçtan yoksun kalmamaları ve gerekli tedarik işlemlerini gerçekleştirebilmeleri adına bu şekilde bir işleyişin hakim olduğu da söylenebilecektir.

 

Ankara genelinde de nöbetçi eczanelere dair faaliyetlerin benzer şekilde işlediği söylenebilmektedir. İncek nöbetçi eczane arayışı içerisinde olan kişilerin de her gece farklı bir noktadan ilaçlarını temin edebilmeleri durumu ortaya çıkabilecektir. Mesai saati bitiminden itibaren nöbetçi eczanelerin çalışmaları başlayacağından dolayı, ilaca dair herhangi bir yoksunluk durumu ortaya çıkmayacaktır. Acil olan sağlık sorunlarına karşı aniden herhangi bir ilacın gerekebileceğinden ötürü bu şekilde bir sistemin Ankara içerisindeki herhangi bir noktada da varlık gösterdiği görülebilmektedir. Nöbetçi eczanelerin her semt ve ilçede olmasından dolayı kısa bir süre içerisinde ulaşılabilecek alanlarda olmasına da önem verilmektedir. Bu suretle kişilerin sağlık konusunda daha fazla mağdur konumunda olmalarının da önüne geçilebilecektir.

 

İncek Nöbetçi Eczane Nasıl Bulunur?

Nöbetçi eczanelerin hakkındaki bilgilere erişmek oldukça basit bir şekilde gerçekleşebilecektir. İncek nöbetçi eczane için de bu durumun geçerli olduğu bilinmektedir. İnternet sitelerinden faydalanılarak İncek içerisinde var olan nöbetçi eczaneler hakkında gerekli ve detaylı bilgilere sahip olunabilir. O saatlerde açık olan nöbetçi eczanelerin tüm iletişim bilgilerine, açık adreslerine ve harita üzerinden konumlarına bu internet siteleri yardımıyla erişim sağlanabilecektir. Böylelikle daha kısa süre içerisinde nöbetçi eczane bulunabilecek ve bu eczaneleri aramakla zaman kaybedilmesinin de önüne geçilmiş olunacaktır. Aynı zamanda eczanelerin aranılarak gerekli bilgilerin temin edilebilmesi gibi bir durumun söz konusu olması da muhtemeldir.

 

Nöbetçi eczaneler hakkında var olan yönetmelik maddelerinde eczanelerin kapalı olmasına karşın, nöbetçi eczaneler hakkında bilgi vermeleri bir zorunluluk ibaresi olarak adlandırılmaktadır. Aksi takdirde kurallara uymayan eczanelere ciddi yaptırımlar uygulanabilecektir. İncek nöbetçi eczane hakkında var olan bilgiler için de bu durum harfiyen geçerlidir. Her eczanenin vitrininde aydınlatılan bir alan yaratılarak, o gün içerisinde nöbetçi olan eczanelerin adları, adresleri ve telefon numaraları gibi bilgilerinin kamuya açılması söz konusudur. Böylelikle vatandaşların herhangi bir nedenden ötürü nöbetçi eczane arayışında ciddi bir zaman ve emek kaybına girmemeleri amaçlanmaktadır. Kısa süre içerisinde ilaç ya da medikal ürünleri tedarik edebilmek adına eczanelerin bu kurala uymaları gerektiği vurgulanan bir durum olarak ifade edilmektedir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:14 CEVAPLA

    İncek’te eczane sayısını yeterli buluyorum, nöbetçi eczanelerde bize yardımcı oluyor. Bir uygulama üzerinden eczaneler hakkında daha kolay bilgi alabiliriz diye düşünüyorum. Belki ilerleyen senelerde böyle olacak.