• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

11 Temmuz 2019 13:47

Hatalı Çalışan Seçiminin Bedeli

Hatalı Çalışan Seçiminin Bedeli

İş hayatında yöneticiler birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Bunların en önemlilerinden birisi de doğru çalışanı seçmektir. Çünkü işletme yönetici doğru bir çalışana iş vermek için birçok kriter açısından değerlendirme yapmalıdır. Ancak her ne kadar değerlendirmelerimiz bizi yanıltmıyor gibi görünse de zaman zaman çalışanlarımızla problemler yaşayabiliriz. İşletmeniz için uygun olmayan bir çalışanı çalıştırmak size pahalıya patlayabilir. İşe ya da şirket kültürüne uygun olmayan bir çalışanı getirmek, zaman ve para açısından değil, moral ve üretkenlik açısından da pahalıdır. İşte yanlış kişiyi işe almanın gerçek maliyetine ve bu hataları yapmaktan nasıl kaçınabileceğinize bir bakış.

 

Yanlış kişiyi çalıştırmak en büyük olarak finansal etkilerde bulunabilir. Çünkü süreç boyunca hem o kişiye ödeme yapmak zorundasınızdır hem de verim almıyorsunuzdur. İşte bu yüzden finansal olarak gereksiz ödemelerde bulunuyor gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca bu durumu farkettiğinizde kısa süre içinde bu zorunluluktan kurtulmanız mümkün değildir. Çünkü bir işçinin çalışmasına son vermek sanıldığı kadar kolay bir eylem de değildir. Bu yüzden bu durum bir çalışanla anlaşırken ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

 

Finansal etkilerin yanısıra yanlış kişiye iş vermek kültürel olarak da işletmenize zarar verebilir. Eğer ki şanslıysanız yollarınızı ayırmak için bir sebep bulmuşsunuzdur. Bu zarardan zamanında dönüş için güzel bir şanstır aslında. Ancak buna rağmen birçok olumsuz etkiden kaçınamayacaksınız. Çünkü işletmelerin çoğu bir kişiyi işe almak için kısa sürede karar veriyor. Ancak bir kişiyi işten çıkarmak çok daha uzun sürüyor. Üstelik işten çıkarma sonrasında o pozisyona uygun bir kişiyi bulmak da baya zaman alıyor. Bu yüzden bu durum hem çalışanların hem de yöneticilerin davranışlarını etkileyecek, işlerin yürümesinde olumsuz etkilerde bulunacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:24 CEVAPLA

    Evet bu konuda çok haklısınız. Bir kişiyi umutlarla alırsınız beklediğiniz perpormansı alamassınız. Bir eleman aldıysanız bazı şeyler bekliyorsanız ilk baştan o kişinin sorunlarından problemlerinden başlayacaksınız. Parasal konuda sıkıntısı vardır çözeceksıniz. Aile problemleri vardır elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaksınız. Siz ona bir gelirseniz o size 3 karıyla daha fazla faydalı olmaya çalışır. Olay aslında bu

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:11 CEVAPLA

    Personel seçimi son derece önemli. Alınacak kişinin önceki görevleri ve referansları dikkatle incelenmeli. Hatalı bir çalışan seçiminin bedeli çok daha ağır olabilir, tüm projeyi sıkıntıya sokabilir. Çalışana ruhsal açıdan da destek verilmeli.