• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

29 Mart 2020 00:08

Hafta İçi Nöbetçi Eczaneler

Hafta İçi Nöbetçi Eczaneler

Hafta İçi Nöbetçi Eczaneler için tıklayın..

Haftanın beş günü çalışan eczaneler, hafta sonlarında genel olarak kapalı kalmakta ve herhangi bir ilaç ya da türevinde bulunan ögelerin satımını gerçekleştirememektedir. Hafta içlerinde sabah saat 08.00’dan 19.00’a kadar hizmet veren eczanelerin, mesai saatleri dışında da insanların mağdur olmaması adına faal olmaları sağlanması için bir yöntem geliştirilmiştir. Çayyolu nöbetçi eczane doğrultusunda da bu tip bir faaliyeti görebilmek söz konusu olabilmektedir. Toplumun ilaç gereksinimini sürekli olarak karşılamak adına tatil günlerinde ya da hafta sonlarında gereken ilaç tedariki bu sayede giderilebilmektedir. Her yerleşim noktasında olduğu gibi Çayyolu genelinde de nöbetçi eczanelerin belirli bir programa göre düzenlendiği de görülebilecek bir durumdur.

Nöbetçi eczane uygulamaları herhangi bir aksaklığa dahil olmadan haftanın 7 günü boyunca devreye girmektedir. Her nöbetçi eczane seçeneklerinde olduğu gibi Çayyolu nöbetçi eczane için de bu işleyişin mümkün olduğu söylenebilmektedir. Nöbetçi eczanelere dair düzenlemeler ilçe sağlık il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmekte ve gerekli programların gün be gün yapıldığı da görülebilmektedir. Bu nöbetçi eczaneler, 24 saat boyunca açık kalarak, hastalara gereken hizmeti vereceklerdir. Her yerleşim noktasında var olan nöbetçi eczaneler Sağlık Bakanlığı’na bağlı olmasından ötürü, Çayyolu genelinde de kaç eczanenin bir gün içerisinde nöbetçi olacağı kararı da bakanlık tarafından verilmektedir. Bu yüzden her gün her saat açık eczane bulmak söz konusu olabilmektedir.

Hafta İçi Nöbetçi Eczane Çalışma Saatleri

Hafta içi günlerinde saat 09.00 ile 19.00 saatleri arasında her eczane hizmetlerini verebilmektedir. Ancak mesai saatleri dışında da var olan ilaç taleplerini karşılamak adına nöbetçi eczanelere dayalı bir işleyiş mevcuttur. Çayyolu nöbetçi eczane doğrultusunda da bu işleyişi görebilmek söz konusu olmaktadır. Bu eczaneler, mesai sonrasında da açık kalarak, ertesi günün mesai başlangıcına kadar hizmet etmeyi sürdürürler. Nöbet süreleri boyunca halka hizmet veren nöbetçi eczaneler, aynı zamanda da kişilerin ilaçlara dair isteklerini karşılamalarıyla bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı müdürlükler tarafından yıllık olarak listelenirler. Bu listelere bağlı olarak her gün nöbetçi eczaneler değişmekte ve bu sürecin sürekli olarak işlemesine dair bir rutin meydana getirilebilmektedir.

Çayyolu Nöbetçi Eczane Nasıl Öğrenilir?

Ankara genelinde olduğu gibi Çayyolu merkezli olarak da nöbetçi eczaneler faaliyetlerini gösterebilmektedir. Çayyolu içerisinde hangi eczanenin nöbetçi olduğunu öğrenmek de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebilecektir. İnternet sitelerinden var olan tarihte hangi Çayyolu nöbetçi eczane açık olduğunu öğrenebilmek son derecede basit bir biçimde ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda da bu nöbetçi eczanelere dair gerekli adres bilgileri ve iletişim numaralarını da bu doğrultuda elde etmek oldukça basit bir biçimde sağlanabilmektedir. Her eczane arayan kişinin bu sayede kolay yoldan ilaç ya da medikal ürün tedarik etme işlemlerinin basit bir biçimde şekillenmesi durumu da görülebilecektir.

Çayyolu dahilinde yer alan nöbetçi eczanelerin öğrenilmesi kapsamında kapalı eczaneler de gerekli bilgilendirmeyi yapmak durumundadır. Aksi halde cezaya tabi tutulacak olan eczaneleri, nöbetçi olan meslektaşları hakkında gerekli bilgilere yer vermesi istenmektedir. Vitrinde ve ışıklandırmalarla desteklenen Çayyolu nöbetçi eczane dahilindeki bilgiler sayesinde, kişilerin bu konuda bilgi sahibi olmaları sağlanabiliyor. Bu bilgi paylaşımı esnasında nöbetçi eczanelerin var oldukları konumları, açık adresleri ve telefon numaralarına dair verilerin paylaşımı da söz konusu olabiliyor. Genel olarak ilaç alma işlemlerini daha hızlı şekilde gerçekleştirmek adına da bu uygulama rutin bir şekilde hayata geçirilerek, herkesin beklediği türde bir uygulama olarak da ifade edilebilen bir yöntem olarak da görülüyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa Ovunc 18 Nisan 2020 23:26 CEVAPLA

    Çay yolu nöbetçi eczaneler konusunda güzel bilgi vermişsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 12:37 CEVAPLA

    Güzel bir bilgilendirme konusu olmuş. Çayyolu hakkında bir şeyler öğreniyoruz. Nöbetçi eczaneler hakkında bilmediğim şeyler vardı mesela nöbetçi eczanelerin sadece gece çalıştığını düşünüyordum. Gündüz kapalı diye biliyordum.