• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Aralık 2020 17:55

Gözlük Nasıl Temizlenir?

Gözlük Nasıl Temizlenir?

Günümüz de gözlük kullananların en çok karşılaştıkları problemler arasında gözlük camlarının kirlenmesi bulunmaktadır. Bundan dolayı gözlük kullanan kişilerin akıllarında bulunan sorular arasında gözlük nasıl temizlenir Sorusu yer almaktadır. Gözlük camlarının uygun bir şekilde temizlenmemesi de göz sağlınızın olumsuz etkileneceğine ve bozulmasına sebep olacağını unutmamanız gerekmektedir. Gözlük kullanan kişiler genellikle gözlerinin camlarını pratik bir şekilde tişörte ya da peçete yardımı ile temizlemektedirler. Ancak bu yöntem gözlük camlarınızın hasar görmesine ve çizilmesine sebep olacağını unutmamanız gerekmektedir.

 

Gözlük nasıl temizlenir sorusunun cevabını sizler için vererek sağlam gözlüklere ve sağlıklı gözlere sahip olmanız için dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan bahsetmek isteriz. Gözlüğünüzü losyon ve parfüm içermeyen ürünler ile ya da ılık su yardımı ile temizleyebileceğiniz unutmamalısınız.

 

Gözlük Camını Nasıl Temizleyebilirim?

Gözlük camını temizlemek için listelediğimiz cevaplara uyarak doğru bir şekilde uyarak gözlük camınızı temizlerseniz gözlüklerinizin dayanıklılığını arttırabilir ve daha sağlıklı bir görüntüye kavuşma imkanını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde doğru bir şekilde gözlüğünüzü temizleyerek gözlerinizi mikroplardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Gözlük camınızı temizlerken kesinlikle sıcak su kullanmamanız gerekmektedir. Yüksek ısıya sahip olan su, gözlük camınızın çizilmesine ve hasar görmesine sebep olacağını unutmamanız gerekir.

 

Sabunlu Su Yardımı İle Gözlükleri Temizlemek

Gözlüklerini temizlemeye başlamadan önce ellerinizi toz ve kirlerden arındırmanız gerekmektedir. Aynı zamanda tüy bırakmayacak bir havlu yardımı ile kurulamalısınız. Ilık su yardımı ile camlarına yapışan kir ve tozları yıkayarak arındırmalısınız. Losyon içermeyen bulaşık deterjanını da kullanabilirsiniz. Hem camlarını hem de gözlüğünüzün çerçevelerini hafif bir şekilde ovalamalısınız. Bol su yardımı ile tamamen köpüğünden arındırdıktan sonra tüy bırakmayacak bir havlu yardımı sayesinde kurulamalısınız. Bunun için mikro fiber bezden faydalanabilirsiniz.

 

Gözlük Camı Mendili

Gözlük camı mendili gözlük camlarınız için özel olarak tasarlanmaktadır. Nemli ve tek kullanımlık olan bu temizlik mendillerini kullanarak gözlüğünüzü en ideal şekilde temizleme şansını bulabilirsiniz. Gözlüğünüz eğer çok fazla kirlenmiş ise mendili kullanıma başlamadan önce gözlüklerinizi muhakkak sabunlu su yardımı ile temizlemelisiniz. Sonrasında ise gözlük camı mendili ile camlarını silebilirsiniz. Sildikten sonra gözlük camlarınızı kurutmamalısınız. Çünkü gözlükte meydana gelebilecek nem kısa bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır.

 

Gözlük Camı Spreyi

Gözlük camını temizlemeniz için özel formüller kullanarak gözlük camı spreyleri üretilmektedir. Bu spreyler sayesinde gözlüğünüzün camına yapışan toz, kir ve yağ lekelerini kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olacak ürünler arasında yer almaktadır. Ancak spreyi kullanmadan önce muhakkak gözlük camınızı temiz bir bez yardımı ile silmeniz gerekecektir. Gözlük camı spreyini gözlüğünüzün camlarına sıkarak bez yardımı ile bütün yüzeye yaymanız gerekecektir. Böylelikle bir süre sonra kuruyacak ve gözlüğünüzü kullanmaya başlayabileceksiniz.

 

Eğer tüm bu önerilere rağmen gözlüklerinizin yeterince temiz olmadığını düşünüyorsanız bir gözlükçü ile iletişime geçmeniz sağlıklı olacaktır. Ayrıca gözlükçüler birçok gözlük temizleme ürününün satışını yapmaktadır.

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.