• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

7 Temmuz 2019 22:21

Girişimcilik Bunalımından Kurtulun!

Girişimcilik Bunalımından Kurtulun!

Girişimcilik birçok insan için maceralı ve heyacanlı bir yolculuk gibi görünse de buz dağının altında büyük bir gerçek yatıyor. Bu gerçek girişimcilik çok yorucu ve stresli bir süreç olduğu. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok girişimci iş insanı bu süreçten yorgun düşüyor. Ancak bu süreci doğru yönetmeniz için bazı tavsiyelerimiz var.

 

Profesyonel destek alın

Yaşadığınız süreç gerisinde çok yıkıcı etkiler bırakabilir. Bu süreçten çok az etkilenmek için uzmanlardan destek almak akıl, ruh sağlınız için iyi gelecek; işinizi gelecekte daha iyi yönetmeniz için destek olacaktır. Ayrıca kendinizi sürekli motive etmeye ihtiyacınız var. Zaman zaman insan motivasyon kaynağını yitirebilir. Bu gibi durumlarda profesyonel ellere emanet kalmak mutlaka yardımcı olacaktır. Aldığınız desteğin gelecekte sizi daha profesyonel biri yapacağından hiç şüpheniz olmasın.

 

Fikirlerinizi paylaşın

İşiniz hakkındaki şüphelerinizi paylaşarak atabilirsiniz. İşiniz hakkındaki düşüncelerinizi paylaşarak iyileştirebilirsiniz. Buradaki en önemli nokta paylaşmayı öğrenebilmek. Bu zaman zaman bir sosyal medya sayfası veya bir web günlüğü olabilir. Bunun haricinde bu bir topluluk da olabilir. Vurgulanması gereken şey düzenli olarak fikirlerinizi halka arz edebileceğiniz bir ortama sahip olabilmeniz. Bu tür eylemler insanı mutlu eder, şüphe yok ki bilgi paylaştıkça artar.

 

Haber alın

İşinizle ilgili çeşitli toplulukları takip etmek sizi iyi hissettirebilir. Bir topluluğun parçası olma düşüncesi sizin ileriye daha emin adımlarla yürümenize yardımcı olacak en önemli araçlardan birisidir. Bu süreçte doğru bir topluluk bulmak zor olabilir ancak uzun vadede size faydalı olacağı bilinen bir gerçek.

 

Sormaya devam edin

Her insan mutlak bir cevap arayışındadır fakat girişiminizi geliştirmek, daha büyük kitlelere duyurmak için soru sormaya devam edin. Sorularınız kısa sürede sizi cevaplara götürmesede bir süre sonra doğru soruyu sormayı öğreneceksiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • merve tufan 19 Nisan 2020 18:10 CEVAPLA

    Benim yapacağım son işlerden biridir. Girişimci bir ruhum yok. Ve hiçte keyif almam bu işlerden. Ama bazı insan girişimci rolünü çok iyi yapar. Mesleklerinde dikkat ederseniz çok önler dedir. Girişimcilik zaten ekip işinden önce kendi içinizde oluşur.