• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

19 Ağustos 2018 16:09

Girişimcilerin Sıkça Yaptığı Hatalar

Girişimcilerin Sıkça Yaptığı Hatalar

Türkiye’de girişimci olmak gelişmiş ülkelere göre çok daha zor. Fakat geçmiş dönemde girişimcilik yapmış insanların hatalarını göz önünde bulundurarak daha kaliteli bir iş yapmanız mümkün.

 

 

 

Bilgisizlik

İnsanın en iyi gittiği yol bildiği yoldur diye boşuna dememişler. Girişimcilerin sıkça düştüğü hatadır bu. Bilgisizilik. Özellikle bilmediği sektöre bilmediği bir yoldan giden girişimcilerin işleri oldukça zor görünüyor. Bu yüzden bir işe başlamadan önce girişimciler her yönden projeyi düşünmeli, eksik yönlerini öğrenerek gidermeli.

 

Şüphe

Eğer bir projeye başlıyorsanız ve kendinizi girişimci olarak adlandırıyorsanız içinizde şüphe olmamalı. Sonutça girişimcilikte sabır önemli bir unsur. Bu yüzden sabırlı olmak gerekir. Hemen vazgeçmek ya da ilk yokuşta geriye dönmek sizi muhtemel başarılardan yoksun bırakabilir.

 

Kopyalamak

Girişimcilik biraz da özgünlüğe dayanan bir olay. Eğer başarılı bir girişimden bahsetmek istiyorsak elimizde somut özgün bir çalışma olmalı. Eğer özgün olamıyorsak başarı beklemenin pek bir anlamı da yok. Sonuçta taklitler aslını yaşatıyor.

 

Deneyimsizlik

Deneyim olmadan bir şeyleri başarmak çok zor oluyor. En azından öğrenmeye aşık insanlar bunu diğer başarısız insanları dinleyerek tamamlayabiliyor. Fakat deneyimsiz ve öğrenmeyi sevmeyen insanlar için çok zor bir durum bu. Sonuçta insan deneyimleri para ile satın alamıyor. Belki de parayla satın alamadığımız ender şeylerden birisi de tecrübelerimizdir. Fakat bunu gözardı eden çok insan var.

 

Plansızlık

Çoğu girişimcinin düştüğü bir hatadır. Aslında girişimciliği inceleyecek olursak biraz heyecanlı bir iş olduğu yok sayamayız. Fakat çoğu girişimci heyecandan plan yapmayı unutuyor olsa gerek ki çalışmaları başarısız olabiliyor.
Bir projede girişimciler bir plan doğrultusunda ilerlemeli. Sonuçta bu işler doğaçlama gelişebilecek değil. O yüzden kısa, orta ve uzun vadede planlar yapmak girişiminizin başarıyla kavuşmasını sağlayabilir.

 

Hayalcilik

Aslında hayal kurmanın gereksizliğinden bahsetmeyeceğim. Hayal kurmak fizyolojik ihtiyaçlardan farksız. Fakat hayali mantıkla sınırlamak gerek. Özellikle bir girişimde bulunuyorsanız gerçekleri de göz önünde bulundurmanız gerek.

 

Yardım Almamak

Aslında girişimcilerin bir heyecana sahip olduğunu söylemiştik. Fakat bu heyecana yenik düşmeden mantık çerçevesinde düşünmek gerekiyor. Bu yüzden sık sık insanlardan yardım almak, özellikle de profesyonellerden yararlanmak gerekir.

 

Yanlış Ortaklıklar

Ortaklık büyük bir kavram. Ortaklık bir nevi yoldaşlık demek. İnsan bu yüzden sadece ortak olacağı kişinin iş beceresini değil psikolojik durumunu da göz önünde bulundurmalı. Girişimciler yola çıkacağı insanları iyi seçmeliler.

 

Yanlış Sermaye Yönetimi

Bir işe girerken işin temelinin sermaye olduğunu biliriz. Yukarıda bahsettiğimiz plansızlıkla da yanlış sermaye yönetimi çok ilişkili başlıklar. Eğer bir planınız olursa sermayenizi de doğru kullanabilirsiniz. Yanlış sermaye kullanımı işlerinizin beklentinizin dışında ilerlemesine veya hiçbir şekilde ilerleme göstermemesine sebep olabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.