• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

17 Ağustos 2018 15:57

Firmaların Pazarlama Stratejisi

Firmaların Pazarlama Stratejisi

Firmaların pazarlama planlaması artık çok önem kazandı. Planlı bir proje her zaman diğer projelere göre daha önde başlıyor. Fakat kastettiğimiz plan kısa vadede yapılan hedefler değil. Uzun vadede uzun planlar, küçüklü büyüklü hedefler…

 

 

Sektör

Firma sahipleri pazarlama planlaması yapmak için öncelikle bir sektör araştırması yapmalı. Fakat bu sektör araştırması kısa sürede yapılması gereken bir şey değil. Bir evin temelini atmak gibi firmanın sektörü de işin temel konusu. Sektörün daha ulaşılabilir olması ayrı bir faktör. Eğer kısa vadede yükselmek gibi bir amacı olan firmaların daha ulaşılabilir sektörlerde yer alması daha mantıklı bir eylem olabilir.

 

Kitle

Sektörden sonra belki de en önemli kavram bu olabilir. “Hedef kitle”. Hedef kitle çok önemlidir. Çünkü hedef kitleniz sizin potansiyel müşteri topluluğunuzu oluşturur. Bu yüzden hedef kitleyi tanımak önemlidir. Hedef kitlenizin ilgililerini, değişen yaşam şartlarını takip etmek sizi diğer firmaların birkaç adım önüne taşıyabilir. Eğer uzun vadede hedef kitle takibi yapılabilirse başarı kaçılmaz oluyor. Aslında burada bahsettiğimiz hedef kitlenin takibinden çok hedef kitle seçimi ile alakalı. Çünkü hedef kitlenin takibi seçiminden daha kolay. Öncelikle firma kendine şunları sormalı. “Biz kiminle çalışıyoruz?”, “Bizim potansiyel müşteri kimliğimiz nedir?”

 

Satış Bildirisi

Satış bildirisi de önemli bir çizgi. Çizgi diyoruz çünkü satış bildirisi firmanın çizgisini, sınırlarını belirtiyor. Her firmanın bazı ilkeleri olur. Bazı firmalar bu ilkelere uzun süre tabi olur. Bazıları ise bu ilkelere zaman koşullarına göre değişitirir.

 

Ürün

Gerekli altyapı çalışmalarından sonra sonuca doğru ilerliyoruz. Sonuç aşaması ise “ürün”. Her ne kadar gerekli pazarlama stratejileri sağlanmış olsa da ürün konusunda eksiklik yaşayan bir firmanın başarıya ulaşması oldukça güç görünüyor. Bu yüzden ürün önemli. Burada kastedilen somut bir ürün olmayabilir. Üründen kastımız bir hizmet. Ürün geri dönüşlere bağlı kalınarak geliştirilmeli ve hedef kitleye sunulmalı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.