• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

17 Ağustos 2018 16:01

Firmalar ve Tasarım

Firmalar ve Tasarım

Tasarım günümüzde vazgeçilmez bir unsur. Özellikle sanat dışında firmaların pazarlama stratejilerinin bir ayağı olan tasarım müşteriler için çok önemli bir yer tutuyor.

Baskı Tasarımları

Kartvizit

Özellikle firma yetkilerinin kullandığı bir araçtır kartvizit. Fakat firma yetkilisine de ekstra bir prestij yadsınamaz bir gerçektir. Kartvizit tasarımı önemlidir çünkü firma yetkilisinin birebir hedef kitlesine sunduğu tanıtım amaçlı bir karttır. Müşteriler için tasarımı etkileyici kartvizitlerden geri dönüşler daha fazla olmaktadır.

Broşürler

Firmanızın tanıtım şablonunun yer aldığı bu baskılar müşterilere ulaşmada son dönemde etkisi azalsa da önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Şablonun ilgi çekiciliği, şablon üzerinde yer alan kelimelerin psikolojik etkisi geri dönüşlere önemli bir etki sağlıyor.

 

Dijital Tasarımlar

Web Sitesi

Belki de firmalar ve tasarımım konusunun en önemli alt başlığı bu olabilir. Çünkü artık dijital medyanın her şeyin üzerinde tutulduğu bu günlerde web siteleri büyük bir önem taşıyor. Firmalar kimliği niteliğinde olan bu siteler hedef kitlenin ilk ciddiye alacağı bir araç. Özellikle son zamanda responsive yani esnek tasarımlı web sitesi tasarımlarının da gelişmesiyle birlikte mobil kullanıcı sayısı gittikçe arttı. Bununla birlikte web tasarımı ayrıca bir önem kazandı.

Web siteleri için dolaşımı kolay, firma bilgilerinin daha ulaşılabilir olması kullanıcılara olumlu bir etki taşıyor. Aksine yavaş web siteleri, karışık ve anlaşılması güç tasarıma sahip siteler kullanıcılara güven vermezken satış potansiyelini düşürüyor. Bundan önceki yazımızda (firmaların pazarlama stratejileri) bahsettiğimiz üzere üründen önce bu gibi pazarlama yöntemleri büyük önem arz ediyor.

Sosyal Medya

Sosyal medyanın gerekliliğinden bahsetmeye artık gerek yok. Sosyal medyada yer alan bir firmanın sadece yer alması önemli değil. Sosyal medya kapak tasarımı, profil resmi ve gönderilerin tasarımları da çok önemli bir unsur. Özellikle görsel yönüyle öne çıkan Instagram ve Pinterest gibi sosyal medya sitelerinde gönderi tasarımlarına dikkat etmek firmalara ekstra fayda sağlıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.