• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

11 Temmuz 2019 13:49

Evden Çalışmanın Avantajları

Evden Çalışmanın Avantajları

Ev gibisi yoktur ve bu nedenle evden çalışmak mutlaka sizin için faydalı olabilir. İstediğinizi giyebilir, dilediğiniz ses seviyesine ilham veren melodileri dinleyebilir ve her gün her saniye en sevdiğiniz ev yapımı kahvelere hazır erişebilirsiniz. Ancak, birçok eğlenceye rağmen, evden çalışmanın zorlukları vardır. Eğer evden çalışma imkanınız varsa ve bazı detayları gözden kaçırıyorsanız bu yazıdan faydalanabilirsiniz.

 

Zaman

Evde olduğunuz sürece 24 saatin tamamı sizin elinizdedir. Herhangi bir iş yerinde harcayacağınız zamanın çoğunu verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik herhangi bir iş yerine gitmek için harcayacağınız yol süresi, molalar vesaire de yoktur. Bu yüzden iyi bir zaman yönetimi ile gününüzü çok verimli bir şekilde evinizde geçirebilirsiniz.

 

Masraf

Herhangi bir iş yerine sahip olmadığınız için masraflarınız yalnızca evinizle kısıtlı kalacaktır. Ödemeleriniz bir iş yerine göre çok daha kısıtlı olacak ve kısa süre içinde masraflarınızın azaldığını fark edeceksiniz.

 

Verimlilik

Evde çalışmanın verimli olup olmadığına dair birçok görüş hakim. Aslında bu durum sizin çalışma stilinize ve ev ortamında çalışmaya uygunluğunuza bağlı. Örneğin bir insan çalışırken aynı zamanda birçok insanla muhabbet içinde olmak isteyebilir. Ofis ortamı veya herhangi bir kalabalığın olduğu ortamda çalışmak insanı rahatlatabilir ve aynı zamanda insanlarla konuşmayı seviyor olabilir. Ancak buna karşın bazı insanlar da kendi konfor alanı içinde yalnız çalışmayı verimli bulur. Aslında burada birisi iyidir veya birisi kötüdür diyebileceğimiz bir durum yok. Çünkü bazı çalışma stilleri bazı insanlara hitap eder. Bu yüzden öncelikle evde çalışma ortamının size uyup uymayacağını düşünmenizde fayda var.

 

Sosyal yaşam

Her ne kadar ev ortamında çalışmanın birçok avantajı olsa da sosyal yaşamınızı etkileyecek unsurlar da barındırmaktadır. Bundan en önemlisi sosyal hayatınızla ilgili olanınızdır. Sosyal yaşamınız evde çalışmakla birlikte değişebilir. Sürekli evde olmanız sosyal yönden eksik hissettirebilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 02:17 CEVAPLA

    Evden çalışma şekli ile masraflar bir hayli düşmektedir. Tabiki evden çalışma şekli iş durumuna göre değişmektedir. Genelde Avrupa’da insanlar evlerini home ofis olarak kullanarak masraflarını düşürmektedir.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:53 CEVAPLA

    Evden çalışarak konuda belirtildiği gibi zamandan kazanılır. Özgürlük vardır, masraflar azalır yemek ve ulaşım gibi… Odaklanmakta bana göre daha çok artar çünkü uygun rahat bir ortam var keyifli vakit geçer. Gelecekte evden çalışmanın artacağını düşünüyorum.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 16:41 CEVAPLA

    Evden çalışmak kadar güzel bir şey var mı acaba 🙂 ama tabi egzersiz yapmak şartıyla. Sürekli oturmak çok sıkıcı hareket şart. Çalışırken lütfen olabildiğince hareket edelim.