• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Aralık 2020 17:42

Ev Temizliği Yaparken İşe Yarayacak Bilgiler

Ev Temizliği Yaparken İşe Yarayacak Bilgiler

Ev temizliği yaparken insanlar ne kadar zamandan kısmak istese de birçoğunda her zamandan tasarruf etmek isteğinde tüm gününüzü harcamış bulursunuz. Bir türlü bitmeyen işler odaları temizlemek, fazlalıkları kaldırmak, dolapları düzenlemek derken yapılacak iş, yaptıkça artar. Bazı materyaller yapacağınız işi çok fazla kolaylaştırabilir. İlk bakışta işe yaramaz gibi gözükse de oldukça işe yarayan materyalleri sizin için topladık. Ev temizliği biraz korku ve endişe veren bir eylem olsa da korkmaya, endişelenmeye hiç gerek yok. Temizliğe nerden başlanacağını bilmiyorsanız bu yazı sizin kurtarıcınız olacaktır.

 

Çivi Tutacağı

Duvara çivi çakmanız gerekmekte ama parmaklarınızı ezmekten mi korkmaktasınız? Aslında kolay bir yolu var! Bir mandal desteğiyle çiviyi tutarak bu riskten kaçabilirsiniz.

 

Metal Eşyaları Artık Kaybetmeyeceksiniz

Cımbız, küçük makas gibi materyalleri kaybetmekten bıktıysanız size basit bir önerimiz var. Banyo dolabınızın dip kısmına bir parça mıknatıs yerleştirin. Böylece metal olan ıvır zıvırınızı düzenli saklayabilirsiniz.

 

Kabloları Derli Toplu Tutun

Ev temizliği yaparken çevreden kablo topluyorsanız sinir bozucu bir durum olabilir. Bir kutunun içine tuvalet rulolarını yerleştirin ve içine kabloları koyun. Bu rulolar kabloları bir arada tutmak için harika bir yoldur!

 

Poşetleri Düzenli Tutun

Poşet içinde poşetler olmayan ev yoktur diye düşünüyoruz! Hâlbuki bu poşetlerin daha fazla yer kaplamasına sebep olur. Kuru ve temiz poşetleri katlayın ve boş bir kâğıt mendil kutusuna koyun. Böylece yerden tasarruf etmiş olabilirsiniz.

 

Tencere Ve Tavalarınızı Parlatın

Tencere, tava, çaydanlık gibi metal materyalleri kirli ve mat olduğunu gördüğünüz zaman, bir dilim çiğ patates alın ve yavaşça yüzeylerini ovalayın ve sonucu görün. Pırıl pırıl temizlendiğini göreceksiniz. Ev temizliği yaparken, örneğin kapıları temizlerken de kullanma şansına sahipsiniz.

 

Limon İle Lekeleri Temizleyin

Limon, kumaş veya diğer bölgelerden leke çıkarmak için yaparken kullanabileceğiniz en iyi ev temizliği materyallerden birisidir. Limonun suyunu sıkın ve bir fırça desteğiyle lekelenen bölgelere sürmeye başlayın. 20 dakika bekletin ve sonra ılık su ile su tutun. Sonucu göreceksiniz.

 

Temizlik İçin Diğer Öneriler

Liste Yapmak

Temizliğe başlamadan önce yapılması gereken en önemli şeylerden birisi liste yapmaktır. Evin içini tümüyle dolaşıp temizlenmesi gereken yerleri tespit edip o listeye göre temizliği yapmak sizin için hem düzenli bir temizlik hem de eksik yer kalmadan temizlik yapmanız anlamına gelecektir. Ve sürekli olarak bu listenin sırasına uyun.

 

Temizleme Stili

Temizlikte stilin nasıl olacağı deneyim, tecrübeye bağlıdır. Temizliğe toz alarak değil toz oluşturacak perde ve ya tavandaki avizeden başlamanız sizin için daha iyi olacaktır. Odanın içerisinde ise soldan sağa temizlemek sizin için zaman tasarrufu olacaktır.

 

Cam Temizleme İçin Cam Sileceği

Birçok insan cam silerken gazete ve ya bez gibi eşyalar kullanıyor ve yeterli kadar tatmin olmuyor. Pırıl pırıl bir cam istiyorsanız daha ustaca bir alet olan cam sileceği kullanın ve camınızın temizliğini görün.

 

Temizlik Eşyalarının Düzenliği

Temizliğin en önemli olayı temizlik eşyalarının bir arada olmasıdır. Temizlik eşyaları bir aradaysa hem sizin için rahat olacaktır hem de zamandan tasarruf etmiş olacaksınız. Temizlik eşyalarını mutfak, tuvalet ve ya varsa kiler gibi yerlerde toplayabilirsiniz.

 

Mobilyaların Altını Temizleme

Evin odalarının toz içinde kalmasının bir diğer nedeni de mobilyalarının altındaki toz birikintileridir. Uzun bir süredir temizlemiyorsanız mobilyalarınızın altına temizlemenizde oldukça çok fayda vardır.

 

Bez Seçimi

Olabildiğince mikro fiber bezleri tercih etmenizde oldukça fayda var. Bu bezler temizleme açısından kolay ve yararlı bir bez çeşididir.

 

Çayyolu Temizlik Şirketi

Eğer tüm bu önerilere rağmen yine de temizlik yapmak istemiyorsanız, temizlik yapmak sizin için çok zor geliyorsa veya bunun için zamanınız yoksa Çayyolu temizlik şirketleri ile iletişime geçerek evinizi, işyerinizi tertemiz yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.