• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

24 Ağustos 2018 13:22

Ekip Ruhunu Oluşturmak İçin

Ekip Ruhunu Oluşturmak İçin

Ekip ruhunu oluşturmak pek kolay bir iş değildir. Sonuçta bu ruha sahip olmak için ödeme yapmaya hazır bir çok işletme vardır. Ama şunu bilmek gerekir ki ekip ruhu parayla satın alınabilecek bir şey değildir. Bu yazıda ekip ruhunu kurmak, korumak için yapılabilecek şeylerden bahsedeceğiz.

 

Liderin Gerekliliği

Elbette her ekibin bir lideri vardır fakat liderin üzerine düşen bazı görevler vardır. Lider bazı zamanlarda yükü omzuna alabilmeli, ekibi iyi tanıyıp onları ateşleyebilmelidir. Eğer bir ekip liderinden yoksunsa bir sıfır geriden başlar. Hata bu yoksunluk bir çok noksanlığı da beraber getirecektir. İyi bir lider iyi bir ekip demektir.

 

Duygusal Bağ

İnsanları bir arada tutan maddi bağ değildir. Bunun için ekip olarak duygusallığa yatırım yapmak gerekir. Bir amaç doğrultusunda oluşan duygusal bağ insanları iş boyunca motive edecektir. Bu durum insanları hep daha iyiye teşvik edecektir.

 

Yarış

Ekip içinde benzer pozisyonda çalışan insanların birbiriyle hoş bir rekabet içinde bulunması iş verimini artırarak takım ruhunun oluşmasına katkı sağlayabilir. Fakat bu konu biraz tehlikelidir. Çünkü bu kontrol altında olmazsa yersiz bir mücadeleye, gereksiz bir hırsa dönüşebilir. Bu durumda ekip lideri devreye girerek takım arkadaşlarını dizginleyebilir.

 

Rollerin Açıklığı

Bu konu da liderin etki alanına girmektedir. Lider ekipteki insanlara görevler vererek adil bir görev paylaşımı yapmalıdır. Eğer ekipteki insanlar görevini bilirse ve aitlik hissiyatı oluşursa burada verimlilik adına olumlu bir gelişmeden bahsedebiliriz.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.