• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

16 Nisan 2020 18:26

Ankara Çayyolu Eczanelerinden Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Ankara Çayyolu Eczanelerinden Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Devletin geçen günlerde her bir bireyin haftalık 5 adet maske hakkı var açıklamasından sonra milyonlarca insanın ücretsiz maske başvurusu gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki bu başvurular nasıl yapılıyor  ve nereden alınıyor ?

E-devlet Üzerinden Yapılan Başvurular

E-devlet sistemi üzerinden yapılan ücretsiz maske başvurusu; Başvuru yapan kişi Tc kimlik numarası ve cep telefonu girip başvuruyu tamamladıktan sonra, ortalama bir gün içinde Sağlık bakanlığı tarafından başvuru yapanın cep telefonuna sms gönderiliyor. Sağlık Bakanlığından gelen örnek mesaj ise şu şekildedir; Sn Mine Kaya Ankara Çayyolu Eczaneler‘inden 5 adet maskeyi M084 koduyla ücretsiz alabilirsiniz. Zorunlu değilse sokağa çıkmayın. #HayatEveSığar,
Başvuru yapan kişi bu sms kodu ile bağlı bulunduğu il eczanelerinden  Tc kimlik numarasını bildirmek şartıyla ücretsiz haftalık 5 adet maskesini alabiliyorlar.. Ücretsiz maskelerinizi mesai saatleri dışında Nöbetçi eczaneler‘dende alım yapılabilmektedir..

Unutmayın Başvurunuzu E-devletten değil yukarıdaki linkten yaparsanız maksimum 2 günde telefonunuza kod gelecektir..

Aynı zamanda da E-Ptt avm üzerinden yapılan başvurular da maskeleri bulundukları adreslerinden alabileceklerdir..

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • R10 mustafa ovunc 18 Nisan 2020 22:40 CEVAPLA

    Daha mesaj gelmedi ki eczaneden gidip alalım.sms bekliyoruz oda gelmedi

  • Aylin Ozaltay 19 Nisan 2020 00:38 CEVAPLA

    Evet bende internetten başvuru yaptım ertesi gün sağlık bakanlığı tarafından telefonuma kod geldi gittim hemen aldım maskelerimi 🙂 Devletimiz bu konuda güzel hizmet veriyor.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 11:50 CEVAPLA

    Duyurulduğu ilk gün maske siparişi vermiştim, neredeyse 2 hafta olacak daha maske gelmedi. Çoğu kişi de aynı durumu yaşıyor. Yoğunluktan dolayı bir sıkıntı var herhalde…

  • merve tufan 19 Nisan 2020 15:15 CEVAPLA

    Eczanelerden maske almak çok zorlaştı. Resmen kalmıyor geçen gittiğim eczanenin camına ”maske bitmiştir lütfen talep etmeyiniz” yazısı asılmış gerisini siz düşünün.