• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Temmuz 2019 13:28

E-Ticarette Müşteri Yönetimi

E-Ticarette Müşteri Yönetimi

E-Ticarette her ne kadar müşterilerle yüz yüze gelmiyor ve onlarla karşılıklı konuşmuyor olsanız da ticari hacminizi büyütmek için müşteri ilişkilerinde iyi olmalısınız. İşlerin neredeyse tamamen online olduğu e-ticaret sitelerinde müşteriler bazen kendilerini değersiz hissedebilir, onlara karşı ilgili davranmadığınızı sezebilir. Bu durumda yapmanız gereken bazı şeyler var.

 

Müşteri sadakat sistemi/programı

Müşteri sadakat programları, başlamak için mükemmel bir yerdir. Bu programlar kendinizi rekabette farklılaştırmanıza yardımcı olur. Genellikle puan tabanlı bir sistem aracılığıyla sık alım yapan müşterilere bir ödül (indirim veya ücretsiz ürün gibi) teklif edin. Müşteriler, her satın alım için belirli sayıda puan kazanır.

Sadakat programlarınızı daha da ilgi çekici hale getirmek için oyunlaştırmayı kullanabilirsiniz. Müşterilerin sadakat puanları kazanabilecekleri, izleyebilecekleri ve kullanabilecekleri bir mobil uygulama tasarlayın. Müşterilerin ilerleyebilecekleri başarı “basamakları” oluşturmayı düşünün. Ayrıca müşterilerin “puanlarını” birbirleriyle karşılaştırmasına ve sağlıklı bir rekabet yaratmasına izin verebilirsiniz.

 

Beklentiler

Müşteriler sizi tercih ederken her zaman bir beklenti içindedirler. Elbette müşteri olmanın kaynağı da budur. Bu beklentileri iyi yönetmeniz sizi için faydalı olacaktır. Yani her zaman müşterinin beklediğinden fazlasını vermelisiniz. Müşterilere beklediklerinden daha az verirseniz, sizden tekrar satın alma olasılıkları daha düşüktür.

 

Müşteri eğitimi

Müşterileri eğitmek, size olan güvenini arttırma eğilimindedir. İpuçları, öneriler ve diğer yararlı makalelerle düzenli olarak güncellediğiniz web sitenize bir blog eklemeyi düşünün. Örneğin, moda konusunda uzmanlaşırsanız, müşterilere web sitenize dönmeleri için bir neden sağlayan trendler, etkinlikler veya gelecek olan tasarımcılar hakkında blog yazabilirsiniz. Bu adım, sizi kendi sektörünüzde uzman olarak belirlemenize yardımcı olur. Ayrıca, dış bloglar için yazılar yazarak, yetkinizi artırmanın yanı sıra bir ağ oluşturma fırsatı da sunabilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:02 CEVAPLA

    Müşterilerin ne istediği öncelikle bilinmelidir ve ona göre hareket edilmelidir. Hedefe göre bir çalışma planı oluşturulursa müşteri memnuniyeti de artar. Müşterinin güvenini kazanmak için demo tarzında önceki işler gösterilebilir. Böylelikle biraz güvence sağlanmış olur.

  • merve tufan 19 Nisan 2020 16:38 CEVAPLA

    Bazı sitelerin müşteri destek hattında ki ilgi ve alakalarını hiç doğru bulmuyorum. Çok lakayıtlar biraz daha sorumluluk sahibi kişiler olmalı diye düşünüyorum.