• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Eylül 2018 16:48

E-Ticaretin Önemi

E-Ticaretin Önemi

E-Ticaretin Önemi; 21. yüzyıl insanlık tarihi için önemli bir dönüm oluyor. Bu günlerde insanlığın geçmiş yıllarda edindiği alışkanlıklar tarihe karışıyor. Ticaret artık yerini sanal ortama taşıyor. Önceleri insanlar alışveriş yapmak için fazla efor sarfediyordu. Bugünse birkaç tık uzağımızda olan internet, ticaret hayatını da kolaylaştırdı.

 

Son yıllarda teknolojiyle paralel doğrultuda gelişen lojistik, ulaşım hizmetleri bugün ticareti de küresel kıldı. Önceleri ticarete atılmakta zorlanan insanlar bugün dünyanın bir diğer ucuna birkaç tıkla ulaşabilir oldu. Tabii bunda internet hizmetlerinin gelişmesi de önemli bir rol taşıyor.

 

Elektronik ticaret 2000’li yılların başından beri ülkemizde de büyük gelişmeler yaşadı. Özellikle 2000’li yıllarda temeli atıldı diyebileceğimiz bu kavram bugünlerde herkes tarafından bilinir hale geldi. Çağın insanlar üzerine getirdiği konfor duygusu sonucu insanlar e-ticareti çok beğendi. 2010’lu yıllardan sonra ise ülkemizde e-ticaretin olumlu bir ivme seyrederek geliştiğini görebiliyoruz.

 

Sosyal medyanın hayatımızda büyük bir yer edinmesi, insanların sosyal medyaya karşı fizyolojik bir ihtiyaç gibi bakması sonucu e-ticaret sosyal medya mecralarında da yer buldu. Bugün Facebook, Instagram ve Twitter gibi büyük sosyal medya sitelerinde ticaret hacminin geliştiğini çok net görebiliyoruz. Halkımızın sosyal medyaya yakınlık duyması ve güven duygusu beslemesi e-ticaretin gelişmesinde önemli bir etki oldu.

 

Bugünlerde elektronik ticaret insanlara kolaylık, hız, güven vadediyor. Umuyoruz ki tüm işletme sahipleri bu yeni çağa ayak uydurabilirler.

Firma Bilgileri

Turko Bilişim Bilgisayar
0 (312) 242 1255 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.