• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

6 Eylül 2018 13:21

Çayyolu’nun Nüfusu Artıyor!

Çayyolu’nun Nüfusu Artıyor!

Ankara’nın gözdesi Çayyolu, nüfusunu gün geçtikçe artırmaya devam ediyor. Son zamanlarda yapılan ve elimize ulaşan istatistiki bilgiler doğrultusunda bu elit semtin dinamik bir nüfusa sahip olduğunu yeniden hatırladık.

 

Yaklaşık %10’luk bir artış miktarıyla 180 binlik nüfusa yaklaşan Çayyolu’nun nüfusunu büyük oranda Dodurga Mahallesi , Alacaatlı Mahallesi, Çayyolu Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Ümit Mahallesi, Koru Mahallesi, Üniversiteler Mahallesi, Konutkent Mahallesi, Yaşamkent Mahallesi, Beytepe Mahallesi ve Mutlukent Mahallesi oluşturuyor.

 

İstatistik sonuçlarına göre semtin en yaşlı ve en genç nüfüsu Yaşamkent Mahallesinde bulunuyor. Yaşamkent’in yaklaşık 21 bin civarında nüfusu var. En yüksek nüfusa sahip mahalle ise yaklaşık 28 bin nüfusu ile Üniversiteler Mahallesi. Yüksek nüfus oranına göre Üniversiteler Mahallesini Alacaatlı Mahallesi izliyor. Alacaatlı Mahallesinin nüfusu ise 26 bin civarında.

 

Dinamik bir nüfusa sahip olan Çayyolu her yıl nüfusunu çoğaltarak genç nüfus oranını artırıyor. Önceki yıla göre bu yıl yaklaşık 10 bin civarında artış oldu. Bu artışlar yalnızca yeni doğumlar değil, semtin bir cazibe merkezi haline gelmesiyle dışardan aldığı göçle de ilişkili bir durum. Birçok komşu semtten gelişmekte olan Çayyolu’na göçler meydana geliyor.

 

Gelişmiş, gelişmekte olan bir semt kategorisinde örnek gösterebileceğimiz bir semt olan Çayyolu, çevre il ve ilçe sakinlerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Özellikle son dönemlerde semte yapılan yatırımlar birçok yurt sakininin ilgisini çekmeyi başarıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.