• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

21 Ocak 2020 16:15

Çayyolu Nöbetçi Eczaneler

Çayyolu Nöbetçi Eczaneler

Hastalık, insanların hiç beklemediği anda karşılarına çıkar. Özellikle geceleri daha fazla şiddetlenen hastalıklar insanları oldukça çaresiz bırakarak hastaneye gitmelerine neden olur. Hastanelerin acil kısımları en kalabalık dönemlerini geceleri yaşar. Doktor tarafından muayene edildikten sonra size verilen reçetedeki ilaçları almak için nöbetçi eczane arayışına girersiniz. 7/24 ulaşabileceğiniz eczaneler, insanlara en zorlu durumlarında yardımcı olurlar.

Eczane, ilaçların tedarik edildiği yerdir. Sağlık sektörünün en olmazsa olmaz yerleri arasında bulunan eczaneler, mesai saati demeden sürekli açıktırlar. Geceleri de nöbetleşerek açık tutulan bu yerlerden ilaçlarını her daim alabilirsiniz. İnsanlar için en faydalı hizmetlerden birisini veren bu yerlerin pek çokta işlevi bulunur.

Şüphelendiğiniz durumlarda her yerde görebileceğiniz bir eczaneye giderek fikir danışabilirsiniz.
Gece gündüz demeden ilaçlarınızı alabilirsiniz.

Bağkur, SSK ve diğer kurumlar ile anlaşmalı çalışan eczanelerden ilaç temini konusunda hiçbir sorun yaşamazsınız.
Yönetmeliklere göre belirli standartlara sahip olan bu yerler, özellikle sağlık ocakları ve hastane yakınlarında sıklıkla bulunurlar. İnsanlara sürekli hizmet sağlayabilmeleri için bir çizelgeleri olan eczaneler, eczacı odası tarafından düzenlenen çizelgelere bağlı olarak gece gündüz hizmet verirler.

Çayyolu Nöbetçi Eczaneleri Ne Yapıyor?

Doktorlar tarafından verilen reçetede bulunan ilaçları kişilere satan yerlere eczane denir. Nöbetçi eczane ise özellikle geceleri hasta olan ve acile giden kişilere yazılan reçetelerin gereğini yapan yerlerdir. Her gün farklı bir eczane tarafından yürütülen bu görev, hastalar için büyük önem taşır.

Nöbetleşme sistemi olmasa idi bir ilacı alabilmek için sabahı beklemek gerekecek, belki de insanların hayatına mal olacak bir durum ortaya çıkacaktı. Bu nedenle bu yerlerin hayatımızdaki rolü çok önemlidir ve sadece hastalandığınız zaman anlaşılmaktadır.

Çayyolu Nöbetçi Eczane Çalışma Saatleri

Eczaneler, kapanış ve açılış saatleri olarak sabit bir şekilde işlev sürerler. Geceleri de açık olan eczaneler günde tam 36 saat boyunca hizmet verebilme kapasitesine sahiptirler. Bayram tatili, Pazar tatili ve resmi tatil gibi hiçbir şey onların çalışmasını engelleyemez. Çalışma saatleri ise şu şekildedir.

  • Hafta içi: 08:30 – 19:00
  • Cumartesi günü: 09:00 – 19:00
  • Nöbetçi eczane: hafta içi 08:30’da açar ve ertesi günü 19:00’da dükkanı kapatır.

Doktorlar kadar yoğun bir çalışma ortamına sahip olan eczanelerin açılabilmesi için 5 yıllık üniversite bitirilmesi şarttır. Yeni gelen eczacılık yönetmeliği ise mezun olduktan sonra bir müddet yardımcı eczacı olarak çalışılmasını zorunlu kılmıştır. Böylelikle artan öğrenci sayısına nazaran iş yapan eczane sayısında da önemli bir artış meydana gelmiştir.

Eczane Açmanın Şartları

  • Her isteyen bu yerleri açamayacağı için belli başlı bazı şartlar getirilmiştir. Bunlar;
  • Üniversitelerin ilgili bölümünün tamamlanması,
  • Sabıka kaydının temiz olması,
  • En az 1 yıl “yardımcı eczacılık” yaptığına dair belge,
  • Meslek yapımına engel bir sağlık probleminin olmadığına dair belge,
  • Yerleştirme puanı,
  • Eczacılar odasına kayıt yaptırdığınıza dair belge,
  • Eczane açabilmek için bulunan mekanın en az 35 m2 olması,
  • Dükkan açmak istediğiniz bölgede belirlenen eczane sayısına ulaşılmamış olması.

Bu kriterlerin tamamının tamamlanması önemlidir. Nöbetçi eczane gibi konularda da işlev görebilmek için işyerinin eczacılar odası, il sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığı tarafından onay alınmış olması ve ruhsatının olması zorunludur. Eczane açmak kriterler değerlendirildiği zaman aslında oldukça zordur. Tüm şartları yerine getirseniz dahi kimi zaman istediğiniz bölgede bir dükkan açmak için gereken limite çoktan ulaşıldığını görebilirsiniz. Bu nedenle iyi bir araştırma ve yüksek bir puan alınması şarttır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:26 CEVAPLA

    Çayyolu’nda daha fazla eczane olabilir. Gelişmekte olan Ankara mahallelerinden biriyiz. Marketler, AVM’ler ve parklar bunların göstergesi. Sağlık alanında da gelişim göstermeliyiz. Nöbetçi eczane sayısı da yükseltilmeli bence…