• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

28 Şubat 2021 22:43

Çayyolu Mekanlar

Çayyolu Mekanlar

Eskiden bir köy  olan ve “Kutuğun” olarak anılan Çayyolu, 400 yıllık bir mazisi olan, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir. Çayyolu’nda mahalle sakinlerinin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda kahvaltı salonu, restaurant, cafe, fast food, balık restaurant, pide salonu gibi mekanlar yer almaktadır. Bu mekanların büyük bir kısmı Park Caddesi, Alacaatlı Caddesi ve yakınlarında konumlanmıştır. Bölgedeki vatandaşlar ve ziyaretçiler için değerlendirilebilecek popüler Çayyolu mekanları ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Çayyolu Kahvaltı Mekanları

Çayyolu kahvaltı mekanları, ister ailenizle ister arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz, yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz, kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz birçok farklı alternatifi içerisinde barındırıyor.

Turta Home Cafe Çayyolu

1944. Cadde’de, Mutluköy Sitesi’nde bulunan Turta Home Cafe, 2005 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Otantik dekorasyonu, ferah bahçesi ve el yapımı kahvaltı ürünleriyle bölge halkının uğrak kahvaltı mekanlarından olan Turta Home Cafe’nin en önemli özelliği her gün farklı bir ve birbirinden lezzetli menülere yer veriliyor olmasıdır. Mekanın engellilere uygun bir girişi bulunuyor. Küçük bir alan üzerine kurulu olduğu için masalar birbirine oldukça yakın ve bu yönüyle kalabalık gruplara hitap etmeyebilir.

Liva Çayyolu

Çayyolu İncek yolu üzeri Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nda ve ümit mahallesinde yer alan Liva Çayyolu ve Liva Ümitköy, bölgenin en popüler pastanelerinden. Fakat kahvaltı için de tercih ediliyor. İspanyol omleti, spesiyal menemeni, ıspanaklı parmak böreği, kıymalı karaköy böreği ve maraş böreği en çok beğenilen lezzetlerden. Mekanın oldukça geniş bir açık alanı bulunuyor. Otopark, tekerlekli sandalyeyle erişim, dışarı yemek servisi ve paket servis imkanları mevcut.

BigChefs Çayyolu

Park Caddesi’nde kendisine ait müstakil iki katlı binasında kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti veren BigChefs, bol çeşitli serpme kahvaltısı ve taze sıkılmış meyve suları ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Uluslararası birçok mutfağı da bünyesinde barındıran mekan, oldukça geniş ve ferah. Aynı zamanda açık alanı da mevcut.

Çayyolu Açık Hava Mekanları

Farklı mutfak kültürlerine ait yiyecek ve içecek hizmeti sunan çok sayıda işletmeye ev sahipliği semt, bu sektörde özellikle 2000’li yıllardan sonra büyük bir gelişme kaydetti. Çayyolu açık hava mekanları, baharın gelmesiyle birlikte bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından büyük bir talebe konu oluyor. İşte Çayyolu’nun en popüler açık hava mekanları:

Düveroğlu Kebap Salonu

Ümitköy’de 2432. Cadde üzerinde konumlanan Düveroğlu Kebap salonu, kapalı ve açık oturma alanı alternatifleri sunuyor. Mekana rezervasyon yapılmıyor ve park yeri bulunmuyor. Özellikle Gaziantep yöresel yemeklerine büyük bir ilgi duyulduğu söylenebilir. Ayrıca mezeleri, içli köftesi ve et yemekleri beğeniliyor. Engelliler için uygun bir girişi mevcut.

Çayyolu Balkon Cafe

2853. Cadde üzerinde bulunan Çayyolu Balkon Cafe kendisine has bir konsepte, aşçıları ve pişen yemeklerin dışarıdan görülebileceği açık bir mutfağa sahip. Yarı açık ve tam açık olmak üzere iki farklı dış ortam barındırıyor. Çocuklar için küçük bir park mevcut. Serpme kahvaltısı (pişi, gözleme, patlıcan kızartma, sigara böreği, menemen dahil), öğle ve akşam yemeği servisi bulunan, betonarme yapılardan sıkılanların tercih edebileceği ferah bir mekan.

Bahçemiz Cafe & Patisserie

Bahçemiz Cafe & Patisserie, Çayyolu’nun şu sıralar en işlek caddesi olan 2432. Cadde’de, açık ve kapalı alan seçeneklerinin yer aldığı gözde bir mekan. Bol çeşitli serpme kahvaltısı, çıtır pideleri, soya soslu tavuğu ve dökme çayı, ziyaretçilerinin en çok beğendiği lezzetlerden. Ağaçların arasında nezih bir mekanda ailesi ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyenlerin, özellikle Nisan ayından sonra tercih edebileceği bir işletme.

Çayyolu Bahçeli Mekanlar

Çayyolu bahçeli mekanlar ve bu mekanların öne çıkan özelliklerini sizler için listeledik. İşte her kesime uygun bahçeli Çayyolu mekanları:

Kraz Cafe Çayyolu

2818. Cadde’de bulunan Kraz Cafe, Çayyolu’nun benzersiz iç tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken çok katlı bir mekan. Giriş bölümünde sokağa bakan havadar bir bahçesi, en üst katında geniş bir terası mevcut. Cumartesi günleri Türkçe pop ağırlıklı canlı müzik etkinliği düzenleniyor. Bölgenin en çok sevilen, ziyaretçilerinin tekrar tekrar gitmek isteyeceği hoş bir mekan. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi menülerin haricinde özel menülere de yer veriliyor. Çayyolu alkollü mekanlar arasında, kalitesi, güler yüzlü personeli ve nezih ortamı ile değerlendirilebilecek bir seçenek.

Eagles Coffee & Food Studio

2852. Cadde’de Studio konseptiyle hizmet veren Eagles Coffe & Food Studio, her yaştan ve her kesimden insana hitap eden ferah bir mekan. Studio konsepti, daha çok ziyaretçilerin saatlerce vakit geçirebileceği, günlük rutin işlerini yapabileceği, öğrencilerin ders çalışabileceği keyifli bir ortam sunabilmek için tasarlanmış. Serpme kahvaltısı, fast food türleri (hamburger, pizza, sosisli sandviç), et yemekleri, salataları ve demleme filtre kahveleri büyük bir ilgi görüyor. Mekanın iç bölümünde masalar biraz sık konumlandırılmış fakat bahçesi daha geniş ve ferah.

Sagaris Ege Ve Akdeniz Mutfağı

Sagaris Ege ve Akdeniz Mutfağı, Alacaatlı Mahallesi, Beyler Caddesi’nde geniş bahçesi ve huzurlu atmosferiyle tercih edilebilecek bir aile işletmesi. Onlarca farklı mezesi, kusursuz sunumu, meşhur karides tavası ve sagarisi ziyaretçilerin beğendiği lezzetlerden. Alacaatlı alkollü mekanlar arasında ağaçların altında güzel vakit geçirmek isteyenlerin göz atmak isteyeceği bir mekan.

Çalgan Et Lokantası

Alacaatlı Caddesi’nde doğayla iç içe keyifli vakit geçirmek isteyenler için kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği alternatifleriyle hizmet veren Çalgan Et Lokantası; Ankara’nın en büyük açık alanlı restaurantlarından birisi olma özelliği taşıyor. Türk mutfağının eşsiz yöresel lezzetlerine yer verilen, mezeleri, ara sıcakları ve samimi atmosferiyle beğeni toplayan Çalgan Et Lokantası, Karadeniz yaylalarından sofralara uzanan serpme kahvaltısıyla da adından bahsettirmeyi başarıyor.

Diğer Çayyolu Mekanlarına hemen bu linkten bakabilirsiniz. https://www.alocayyolu.com/kategori/cayyolu-mekanlar/

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.