• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Eylül 2018 22:56

Çayyolu İlgi Odağı Oldu

Çayyolu İlgi Odağı Oldu

Ankara’nın son zamanlarda dikkat çeken semti Çayyolu ilgi odağı olmaya devam ediyor. Semte olan yoğun ilgi ve yatırımlar Çayyolu’nu diğer semtlerden ayırmaya devam ediyor. İki yüz bine yaklaşan dinamik nüfusu ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Semt demek yalnızca bir araya gelen beton toplulukları demek değildir. Çayyolu sosyal, ekonomik, yönetsel anlamda birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Kültürel anlamda da bütünleyici bir özelliği de bünyesinde barındıran bu güzide ilçe yoğun göç almaya devam ediyor.

Madden ve manen insanları bir arada tutan bu fiziki yapıya kent diyoruz. Kentleşmenin artmasıyla birlikte birçok büyük şehirde birçok sorun da beraberinde geldi. Kötü hava şartları, gürültü ve görüntü kirliliği bunlara örnek verilebilir. Hatta çoğu büyük yerleşim yeri olumsuz trafik şartlarından dolayı insanları hayatlarından bezdirir hale geliyor. Büyük şehirler arasında yalnızca temsili olarak bulunan yeşil bölgeler insanları sıkı hayat temposundan uzaklaştırmaya yetmiyor. Bugün Türkiye’nin başkenti Ankara’da bir yer var ki şehirleşmesine ve göç almasına rağmen benliğini koruyabilmiş. Çayyolu sunduğu güçlü şehirleşmeye rağmen doğal ortamını da korumaya devam ediyor. Üstelik yapılan yoğun inşaat yatırımlarına rağmen Çayyolu Ankara’nın en temiz havaya sahip ilçelerinden biri. Kolay ulaşım imkanları sayesinde de hem şehir hayatını hem de kolaylığı yaşamak mümkün.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.