• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

12 Aralık 2020 18:08

Çayyolu İç Mimarlık Dekorasyon Firmaları

Çayyolu İç Mimarlık Dekorasyon Firmaları

İç mimar; ev, ofis, tiyatro salonu gibi bir çok mekanı, belirli ölçütlere dayanarak (müşterinin istekleri, ekonomik durumu gibi) düzenleyen ve döşemesini yapan kişidir. Dekoratör; mekan genel dekorasyonu ile ilgili fikir veren kişidir.

 

Çayyolu iç mimarlık dekorasyon firmaları, mekanın güzel görünmesi için hem dekoratörlük hem de iç mimarlık yapar.

 

Firmalar; müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını ön plana alarak değişiklikler yapmalıdır. Bununla birlikte müşterinin bütçesine de uygun yapılması gerekmektedir. Firmalar bütçeye göre, hem estetik hem de işlevsel bir mekan oluşturmak amaçlanmaktadır.

 

İç Mimarlık Dekorasyon Firmaları Nasıl Çalışır?

Çayyolu iç mimarlık dekorasyon firmalarını, sadece çizim yapan ve uygulayıcılarla birlikte çalışan olarak ikiye ayırabiliriz:

 

  • Sadece çizim yapanlar; mekanın incelemesini yaptıktan sonra, müşteriyle konuşarak, müşterinin istekleri doğrultusunda bir tasarım oluşturur. Oluşturduğu bu tasarımı müşteriye sunar. Belirlenen ücreti alırlar.
  • Uygulayıcılarla çalışanlar ise; mekanın incelemesini yapıp, değiştirilmesi gerekenleri belirledikten sonra, mekanda kullanılabilecek olan eşyaların tasarımı yapılır. Malzemelerin kalitesi belirlenir. Satın alınması gereken ürünlerin maliyeti, işçilik fiyatları hesaplanır ve bir hesap raporu oluşturulur. Rapor ve tasarımlar, müşteriye sunulur. Müşteri beğendiği takdirde; mekanın işlemlerine başlanır. Öncelikle satın alınacak olan eşyalar alınır. Mekanda yıkılacak olan bir alan varsa yıkılır ya da yeniden inşaa edilmesi gereken bir alan varsa yeniden inşaa edilir. Duvarların boyanması gerekiyorsa boyanır, kaplama yapılması gerekiyorsa kaplaması yapılır. Zemin parkeleri değiştirilir. Aydınlatma, ses, elektrik, su, ısıtma gibi tesisat sistemleri projeye uygun olacak şekilde ayarlanır. Tasarlanan ve satın alınan eşyalar yerleştirilir. Aksesuarlar, halılar, perdelerin düzenlenmesi yapılır. Mekan hem işlevsel hem de estetik bir hale getirilir.

Çayyolu İç Mimarlık Dekorasyon Firmaları

Çayyolu iç mimarlık dekorasyon firmaları, geniş bir çalışma skalasına sahiptir. Tüm ortak alanlarda görev alabilecekleri gibi, eski bir görünüme sahip olan mekanların, daha estetik durması için, yenilenmesinde de görev alabilirler.

 

Evler, ofisler, havaalanları, alışveriş merkezleri, bankalar, sinema salonları, tiyatro salonları, eğlence merkezleri, kütüphaneler, okullar, uçakların iç tasarımları, bazı dış mekanların düzenlenmesi gibi bir çok alanda çalışma yapabilmektedirler.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Selma Yılmaz 28 Şubat 2021 18:58 CEVAPLA

    Evimde yaptırmam gereken düzenlemeleri, çayyolu iç mimarlık firmalarına güvenle yaptırıyorum. Gerçekten evim tam anlamı ile değişti. Çok farklı ve güzel bir dekorasyon oldu. Evimin havası değişti. Şiddetle öneriyorum. İç mimarlık konusunda önereceğim firmalar mutlaka çayyolu iç mimarlık firmaları olacaktır.