• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

18 Kasım 2020 01:01

Çayyolu Güzellik Merkezi

Çayyolu Güzellik Merkezi

Çayyolu güzellik merkezi işletmeleri sayesinde kişisel bakımınızı güvenilir ellere bırakabilirsiniz. Her kadın güzel görünmeyi hak ediyor. Siz de Çayyolu’nda işinin ehli bir işletmeye giderek daha güzel görünebilirsiniz.

 

İnsanlar, özellikle kadınlar yüzyıllardır güzellikleri adına ve bakımlı olmak için çok çaba göstermişlerdir. Arkeologlar hala antik zamanlara ait krem, cımbız, ayna, tarak vb. Eşyalar bulmaktadır. 17-18. yüzyıl zamanlarına gelindiğinde ise kırmızı dudaklar için dudağa acı biber sürmek, nefes aldırmayacak kadar dar korseler giymek, kullanışsız olan fakat şaşaalı görünen saçlar bu güzellik denizinde küçük birer örnektir. Sarayda yaşayan Fransızların temsili resimlerinde görkemli kadınları da sıklıkla görürüz. Bunların hepsi kişilerin, zamanın koşulları (teknoloji eksikliği, maddi yetersizlik, yaşam standartları) nedeniyle, bir uzmana danışmadan kendi kendine yaptığı güzellik uğraşlarıdır.

 

Günümüzde meslek kollarının genişlemesi, modanın veya güzellik algısının sürekli değişmesi, insanların güzelliğe yatırım yapması, buna bütçe ayırması, teknolojinin ilerlemesi ve kozmetik ürünlerinin akıl almayacak seviyelere ulaşmasıyla birlikte güzellik ve bakım hizmeti daha kolay erişilen bir hizmet olmuş, uzmanlar tarafından yapıldığı sürece eskisine oranla çok daha sağlıklı ve güvenli bir hale gelmiştir. Güzelliğe erişimi çok daha kolay hale getiren ise güzellik merkezleridir. Hemen hemen her şehirde, birden fazla olmak üzere her biri farklı standartlara sahiptir. Her bakım için farklı tesislere gitmek yerine kişiler neredeyse her hizmetin içinde bulunduğu bu kompleks halinde olan Çayyolu güzellik merkezlerini tercih etmeye başlamışlardır. Fakat bu kolaylık zaman zaman tehlikelere de yol açmıştır. Eğitimini almayan kişiler, güzellik hizmeti vermekte ve sağlığı riske atacak eylemlerde bulunabilirler. Kullanılan yanlış asitler insanların yüzünü yakmakta, yapılan botokslar kişilerin uzuvlarını işlevsiz hale getirebilmektedir. Vücuda uygun olmayan bazı silikonların kullanılması ise kişilerin vücudunda deformasyona yol açabilmektedir. Bu yüzden hizmet alınacak merkez ve uzman çok özenli seçilmelidir. Mevzu bahis sağlık olunca tabii ki denetlemeler getirilmiştir. Çünkü Çayyolu güzellik merkezi içinde botoks, masaj, sıpa, meditasyon, yüz estetiği dahil olmak üzere aklımıza gelen her türlü güzellik ihtiyacını karşılamaktadır. Tüm bu bahsi geçen hizmetler tıbbi bilgi ve yeterlilik isteyen hizmetlerdir. Dolayısıyla kullanılan cihazlar ve hizmeti veren salonlar sağlığı riske atmamak amacıyla denetlenir. Bu denetimden geçebilen kurumlar güzellik merkezi olmaya hak kazanır, denetimden geçemeyenler ise güzellik salonu veya kuaför olarak kalır ve herhangi tıbbi bilgi gerektirmeyen manikür-pedikür vb. işlemleri uygulamaya devam eder.

Çayyolu Güzellik Merkezi Açabilme Şartları

 

  • Çayyolu güzellik merkezinde çalışan kişilerin çalışma iznini gösteren diploma, sertifika salonun görünen bir yerinde asılmış olmalıdır.
  • Aletlerin hijyeni için dezenfeksiyon cihazı bulunmalıdır.
  • İş yerinin en az 75 metrekare kapalı alanı olmalıdır.
  • Çalışan görevliler görevlerine uygun üniforma-önlük giymelidirler.
  • Odalar verilen hizmetlere göre ayrılmalı ve ayrılan odaların hangi hizmeti verdiği belirtilmelidir
  • Her birimde olması zorunlu ekipmanlar vardır.
  • Gerekli belgeleri de toplayıp sağlık müdürlüğüne başvurulur, koşullar uygun olduğu takdirde ruhsat alarak güzellik merkezi açılabilir.

 

Çayyolu güzellik merkezi işletmelerinde çalışan kişilere ise güzellik uzmanı denir. Son dönemlerde çok revaçta olan bir meslek dalıdır ve çok yönlüdür. Güzellik uzmanı olan kişiler devlet onaylı bir kursa gitmelidir veya bir güzellik okulundan mezun olmalıdır. Eğitimini tamamlamış bir güzellik uzmanı; epilasyon, cilt bakımı, vücut işlemleri, kalıcı makyaj, makyaj, masaj aletlerinin kullanımı, zayıflama gibi bilgilerle donatılmış olur.

 

Çayyolu güzellik merkezi içinde uzmanın yanı sıra kuaför, makyöz, kozmetoloji uzmanı, stilist, tırnak tasarımcısı, manikür-pedikür uzmanları da yer almaktadır. Bu sayede kişiler tek bir alanda kompleks bir bakım yaptırma şansına sahip olurlar. Yapılan bakımların günümüzün stresli koşullarına kısa bir ara verdiği, bedenen ve ruhen iyi hissettirdiği su götürmez bir gerçektir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.