• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Ekim 2021 21:25

Çayyolu Emlakçılar

Çayyolu Emlakçılar

Çayyolu Emlakçılar; Başkentin son yıllarda gelişme gösteren semtlerinden birisi olan Çayyolu, Çankaya ilçesine bağlı geniş bir coğrafya üzerine kurulu ender mahallelerinden birisidir. Çayyolu’nda aradığınız her şeyi bulabilir, tüm ihtiyaçlarınızı bu semtte giderebilir, eğlence mekanlarında vakit geçirebilir, ilk, orta ve lise eğitimleri için birçok farklı seçenekten dilediğinizi tercih edebilir, ailenizle, arkadaşlarınızla ve yakınlarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Oldukça kompleks bir semt/mahalle olan Çayyolu’nda ev ve iş yeri kiralama/satış işlemlerinin yürütüldüğü çok sayıda Çayyolu emlakçıları mevcuttur. Bu firmaları tercih ederek, sokak sokak gezmeden, vakit kaybetmeden istediğiniz kriterde bir daire kiralayabilir/satın alabilir veya herhangi bir işletme için araştırmalarınızı sürdürebilirsiniz.

Çayyolu Emlak Sektörü

Çayyolu’nda emlak sektörü son derece canlıdır. Hem yeni nesil modern evler hem de 10-20 yıllık yapılar bulunmaktadır. Her bütçe için geniş seçeneklerin olduğunu söyleyebiliriz. Çayyolu emlak müşavirliği, Çayyolu gayrimenkul, Çayyolu emlak danışmanlığı gibi isimlerle hizmet veren emlakçılar; hem konutlar hem de iş yerleri ve araziler için bölgede geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Emlakçılar daha çok Malikent Sitesi, Decocity, 2432. Cadde (Eski 8. Cadde), Konutkent Mahallesi, Yaşamkent Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Park Caddesi, Koru Mahallesi, 3158. Cadde (Eski 46. Cadde, Sevgi Sitesi gibi lokasyonlarda konumlanmıştır. Ayrıca Çayyolu emlak sektörü için araştırmalarınızı Türkiye’nin büyük ilan sitelerinde de yapabilirsiniz.

Çayyolu Emlak Danışmanları

Çayyolu semtinde satılık ve kiralık daire, iş yerleri, arsa, konut ve devre mülk gibi yapılar için Çayyolu emlak danışmanlarını tercih edebilirsiniz. Bu danışmanlar, müşterilerinin istek ve taleplerine uygun birçok farklı alternatif sunacaktır. Bilindiği üzere emlak danışmanlığı ücretleri;

Emlakçı komisyonu gayrimenkul satış uygulamalarında alıcıdan maksimum yüzde iki (%2) oranında, satıcıdan ise yine aynı oranda yüzde iki (%2) olmak üzere, toplamda yüzde dört (%4) bir komisyon almaktadır. Kiralık daire ve iş yerlerinde farklı bir uygulama olan bir aylık kiralık daire ücreti ve komisyon olmak üzere toplam 2 aylık kira ücreti de talep edebilmektedir. Çalıştığınız Çayyolu emlak danışmanları, farklı ücretlendirmeler uygulayabilir. Bu konuda nihai karar, danışman ile yapacağınız görüşmede karşılıklı anlaşma neticesinde verilebilir.

Çayyolu Kiralık Ev Fiyatları

Çayyolu’nda ev fiyatları, evin bulunduğu mahalleye, site içerisinde olup olmadığına, toplu taşıma araç ve duraklarına yakınlığına, yapının hangi yıl kullanıma açıldığında, içerdiği donanımlara ve mevsime göre değişebilmektedir. Tayin dönemlerinde Çayyolu’nda kiralık ev fiyatları yükseliyor, benzer şekilde öğrencilerin üniversite kayıt zamanlarında yükseliyor diğer aylarda ise normal fiyatlara dönebiliyor. Genel olarak 1.500 TL ile 5.000 TL arasında değişen fakat modern dairelerde, villalarda ve rezidanslarda bu rakamlar 10.000 TL’ye hatta 20.000 TL’ye bile çıkabiliyor.

Çayyolu’nda Yatırımlık Ev veya Arsa Almak Mantıklı mı?

Birçok kaynak, Ankara’da toprağa ve eve yatırım yapmanın altından daha karlı olduğunu söylese de; her mahalle, her semt, hatta her sokak için bu fikir değişebilir. Özellikle şu istatistiklere bakacak olursak;

Çayyolu semti (Ümit, Konutkent, Ahmet Taner Kışlası, Mutlukent Mahallesi, Beytepe, Çayyolu, Alacaatlı, Dodurga, Üniversiteler) toplamda 1888 bin’lik bir nüfusa sahiptir. Sınırları içerisinde çok sayıda mahalle, yaşam alanı ve cadde barındırdığından her birisi için ayrı bir değerlendirme yapmak daha mantıklı olacaktır. Fakat yıllara göre fiyat değişimlerini incelediğimizde, genel olarak ev ve arsa fiyatlarının yıl bazında en az %15 oranında artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bazı mahallelerde bu oran %30-%40 seviyelerine çıkmaktadır. Benzer şekilde Çayyolu nüfusu da her yıl 8.000-10.000 artmaktadır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.