• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

29 Kasım 2020 22:17

Çayyolu Antika Pazarı

Çayyolu Antika Pazarı

Çayyolu antika pazarı içinde yer alan eşyaların çeşitliliği dikkat çekmektedir. Bu bölgede oldukça eski antikacılar yer almaktadır. Eski teneke kutuları, mücevherler, Osmanlı döneminden kalan pek çok farklı eşya bulunmaktadır. Çayyolu antika pazarı içinde gezerken sanki tarihi yaşıyormuş hissine kapılırsınız.

 

Eskiyi hatırlamak ve tekrar yaşamak isteyenler ve eski değerlere önem verenler için Çayyolu antika pazarı her dükkanıyla mistik bir pazar yeridir. Antika sevdalısı olanlar için her türlü ürün bulunmaktadır. Bununla birlikte, günümüzde yaşlılar kadar gençlerin de antikaya ilgisi yaygın bir şekilde artmaktadır. Çayyolu antika pazarı içinde Avrupa ülkelerinden gelen antikalar da bulunmaktadır. Piyanolar, küçük biblolar gibi çok farklı antikalar bulunmaktadır. Çayyolu antika pazarı içinde geleneksel sanatlar çerçevesinde tezhip, hat, berat, yazmalar, hüccetler, usta işi olan teşbihler, antika saatler, Osmanlı döneminden kalan tekstil eşyaları, abajurlar gibi bir çok değerli antika eşya satışa sunulmaktadır. Ayrıca antika pazar tezgahlarında, birbirinden ilginç efemera ürünleri yer almaktadır. Sigara etiketleri, taş baskıları, Osmanlıca kartvizitleri, meslek fotoğrafları, tarihi hisse senetleri gibi bir çok eşya koleksiyon severler tarafından ilgi görmektedir.

 

Antika Pazarı

Antika pazarında eskileri hatırlatan bir çok değerli eşya bulunmaktadır. Eski dönemlerde kullanılan şamdanlar, eski el yazmaları, taş plaklar, eski halılar ve bir çok eşya yer almaktadır. Çok küçük bir antika dükkanı bile içindeki eşyalarla tarihi yansıtır. İznik çinileri, ahlat seramikleri, opalin vazolar, posta terazileri, kilimler, soda şişeleri, teberler, şakuller, şerbetçi muslukları ve daha bir çok eski eşya ilgi çekmektedir. Bu eşyalar çok eski zamanlarda yaşayan insanların hayatından izler ve kesitler taşıdığı için çok derin anlamı olan değerli eşyalardır. Bununla birlikte, antik eşyaların estetik değeri oldukça yüksektir. Çayyolu antika pazarı içinde en çok ilgi gören eşyalar, Osmanlı zamanından kalan farklı türdeki yazmalar ve kitaplardır. Kitap tezgahlarında yer alan Osmanlıca kitaplar, nadir kitaplar, yazma risaller yaygın şekilde satılmaktadır.

 

Bunun yanı sıra, antika pazarında bulunan dükkanları gezdiğinizde hem sanat hem de estetik güzellikleri içinde barındıran renkli ve farklı eşyalar dikkat çekmektedir. Herkesin ilgi alanına giren bir antika eşya mutlaka bulunmaktadır. Ayrıca antika eşyaların içinde taşıdığı anlam değerini arttırmaktadır. Her bir antika eşya bir çok gizemli hatırayı barındırır. Antika pazarında bulunan hat levhaları da etkileyici görünmektedir. Çayyolu antika pazarı içinde çok çeşitli hat levhaları bulunmaktadır. Kıtalar, hilye-i şerifler, beratlar gibi hatlar antika pazarında yer almaktadır.

 

Koleksiyon toplamayı sevenler antika pazarını gezerek mükemmel ve oldukça eski tarihi yansıtan eşyalar satın alabilirler. Koleksiyonerler tüm mağazaları tek tek dolaşıp vakit harcamak yerine antika pazarlarında aradıklarını kolayca bulabiliyorlar. Çayyolu antika pazaryerinde koleksiyonerler bir birinden farklı antikaları satarak hizmet etmektedirler. Antika pazar yerinde bulunan esnaf hem tarih hem de kültürümüzü yansıtan nadide ve değerli eserleri bir araya getirip koleksiyonerlere satmaktadırlar. Sadece koleksiyonerlere değil, antika eşyalara, tarihe ve sanata ilgi duyan herkese büyük bir özen göstererek hizmet sunmaktadırlar. Bununla birlikte, antika pazarında müzelik olabilecek özel ve nadir eserler de bulunmaktadır.

 

Tarihi Fotoğraflar

Antika pazar yerinde satışa sunulan tarihi fotoğraflar oldukça rağbet görmektedir. Osmanlı dönemlerinde, Osmanlının en önemli fotoğrafçıları, o döneme ait olan her şeyin fotoğrafını çekmişlerdir. Osmanlı vilayetinin her bölgesini gezerek, saat kulelerini, tren istasyonlarını, kışlaları, sarayları, limanları, fabrika binalarını, devlet binalarını, tekkeleri ve bir çok alanı fotoğraf karesine almışlardır. Antika pazar yerinde bulunan tezgahlarda satışa sunulan tarihi fotoğraflar kısa süre içinde meraklıları tarafından satılmaktadır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.