• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

13 Nisan 2020 22:05

Çankaya Belediyesi, Semtlerine Özel ‘Alo Korana’ Destek Hattı Kursa ?

Çankaya Belediyesi, Semtlerine Özel ‘Alo Korana’ Destek Hattı Kursa ?

Ülkemizde ilk 10 mart tarihinde görülen kovid-19 vakasından bu yana tam 35 gün geçti, geride kalan bu süreçte teyit edilen vaka sayısı; 61.049 salgından ölen; 1.296 ve iyileşen ise 3.957 olmuş bu nedenle insanlar bir hayli tedirgin durumda kalmış, psikolojileri her geçen gün çöküşe başlamış olması çoğumuzu derinden endişelendiriyor.  Çok hızlı artış gösteren Corona Virüs salgınından dolayı insanların çoğu düşman gibi öcü gibi  bir birilerinden kaçıyorlar..

Gençlerimiz ve Yaşlılarımız Tehlikede

Karantinada kalan 20 yaş altı gençlerimiz; uyku düzeni, bilgisayar ve internet başında geçirilen fazla zamana bağlı düzensiz yaşam tehlikesi ile, 60 yaş üstü yaşlılarımız da evlerinde korku, umudunu kaybetme ve yalnızlık duygusu gibi psikolojik sorunlarla karşı karşıyalar..

Alo Korona Danışma Hattı Buyurun

Peki bu sıkıntılı günlerde gençlerimiz ve yaşlılarımıza nasıl yardımcı olunabilir ? Buna bağlı olarak bizim fikrimiz; Çankaya Belediyesi, kendisine bağlı semtlerine, sosyal karantina sebebi ile evinde kalan halka, düzensiz hayat riskini, stres ve kaygılarını minimuma indirebilmek için; Psikolojik Sosyal Destek adına ‘Alo Korona‘ destek hattı kurulsa iyi olmaz mı ?


Sizler de fikirlerinizi alt kısımda HABERE YORUM YAP bölümde yazabilir ve duyurabilirsiniz..

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • R10 mustafa ovunc 18 Nisan 2020 22:44 CEVAPLA

    Aynen insanların psikolojik destek alması gerekiyor. Bu konuda size hak veriyorum, haklısınız..

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 12:03 CEVAPLA

    Mantıklı bir hareket olabilir, böylelikle daha fazla insana ulaşılır durum kontrol altına alınır. Psikolojik olarak zor dönemden geçiyoruz umarım yakın zamanda bunları atlatırız…

  • merve tufan 19 Nisan 2020 15:17 CEVAPLA

    Çok yararlı bir program olmuş. Yerinde bir karar keşke diğer şehirlerde de olabilse. İnsanlar paranoyak oldu resmen.

  • Çayyolu Hastası 18 Mayıs 2020 19:49 CEVAPLA

    Kim kızarsa kızsın ne derse desin Çankaya belediyesi işini hakkıyla yapmıyor.. Bakıyorum da kaç senedir değişen hiç bir şey hiç bir uygulama yok semtimizde. Yaptıkları tek şey yazın konser falan filen birde heykel yapıyorlar.