• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

30 Ağustos 2019 14:59

Bir İş Planı Yapmak

Bir İş Planı Yapmak

Her gün birçok yeni iş fikriyle karşılaşıyoruz hayatımızda. İnsanların çoğu hayatı boyunca yeni fikirler üretmek, yeni iş fikirleriyle gelirini artırmak istiyor. Yeni bir iş kurmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli unsurlar var. Bu unsurları göz önünde bulundurmak, çalışmalarınızı belirli bir çizgi doğrultusunda sürdürmek için detaylı planlanmış bir iş planına ihtiyacınız var.

Yapacağınız işlerin kafanızda bulunması yetersizdir. Yapacaklarınızı doğru bir şekilde planlamak ve bunları somut halde bulundurmanız gerekir.

 

İşinizin hikayesi
Kuracağınız işin bir hikayesi olmalı ve bu hikayeyi insanlara satabilmelisiniz. Varoluş amacınız yani misyonunuz nedir? Gelecekte ne yapmak ve nerede bulunmak istiyorsunuz? Kuracağınız iş ile hangi sorunu ele alıyor ve bu sorunu hangi yolla çözmek istiyorsunuz? Tüm bu detaylar işinizin hikayesini belirleyecek.

 

Rakipleriniz
Rakip analizi işinizin devamlılığı için çok önemlidir. Rakiplerinizin potansiyeli ve bu iş için verdikleri emek sizin de davranışlarınızı belirleyecek. Onlar aynı sektörde işlerini büyütmek için neler yapıyor? Siz onlardan neler öğrenebilirsiniz ve onlarla rekabet ortamında bulunmak için yapabilecekleriniz nelerdir? Sizin henüz çözemediğiniz bir problem ile rakipleriniz çok önceden uğraşmış ve çözümü bulmuş olabilir. Rakiplerinizi iyi tanımanız sizin için aydınlatıcı olacaktır.

 

Hedefler
Bir işin mutlak ulaşmak istediği bir nokta olmalıdır. İşinizi gelecekte nerede görüyorsunuz? Kısa vadede ulaşmasını istediğiniz yer neresidir veya uzun vadede ne gibi beklentiler içindesiniz. İş planınıza belirlediğiniz makul hedefleri eklemeyi unutmayın. Bu hedefler işinizin rotasını çizecektir.

 

Yasal işlemler
Yaptığınız işin veya verdiğiniz hizmetin yasal boyutlarını araştırmanız gerek. Tüm işleriniz hukuki bir temele oturmadıkça gelecekte sürekli başınız ağrıyacaktır. İşleriniz tamamen legal şartlar altında işlemeli ve bu konuda profesyonellerden destek almalısınız.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 00:47 CEVAPLA

    Her işte ne yapılırsa yapılsın mutlaka bir plan çizilmeli diye düşünüyorum

  • merve tufan 19 Nisan 2020 16:37 CEVAPLA

    Ben günlük hayatımda her şeyi planlarım. Planlamadan yürürlüğe hiç bir işim girmez. Programın dışından saparsam maalesef olmuyor.