• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

16 Mart 2020 15:23

Beytepe Nöbetçi Eczane

Beytepe Nöbetçi Eczane

Mesai saatleri dışında, özel günlerde ya da hafta sonlarında eczanelerin hizmet vermediği bilinmektedir. Ancak acil durumlara karşı olarak nöbetçi eczane kavramı da ortaya çıkmıştır. Nöbetçi eczaneler, mesai saatleri dışında da hizmet vererek, var olan ilaç ihtiyacını karşılamak adına açık kalacaklardır. Bu eczanelerin belirli listelere göre belirlenmesi ve isteyen eczanelerin bu listeye katılım sağlaması gibi bir durum da söz konusu olabilmektedir. Beytepe nöbetçi eczane kapsamında da işleyişin bu şekilde olduğu söylenebilmektedir. Böylelikle hastaların ya da hasta yakınlarının ilaç ihtiyaçlarını ya da medikal ürün gereksinimlerini gidermek amacıyla faaliyetlerini sürdürdükleri de söylenebilmektedir. Nöbetçe eczanelerin her şehirde birden fazla açık olduğu gibi Beytepe içerisinde de bu durumun aynı şekilde ilerlediği bilinmektedir.

 

Nöbetçi eczaneler, yıllık olarak belirli bir planlamaya göre belirlenmektedir. Bu listeler eczanenin bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. Beytepe nöbetçi eczane doğrultusunda da benzer işleyişin ortaya çıktığı söylenmekte ve vatandaşların mağdur olmaması adına bu listelerin düzenlendiği de belirtilmektedir. Nöbetçi eczanelerin işleyişe uygun bir biçimde hareket etmeleri ve nöbetçi oldukları güne hazırlık yapmaları da ifade edilebilecektir. Bu gün oldukça yoğun geçebilecek ve medikal ürün ya da ilaçlara olan taleplerin kesin olarak artacağı da söz konusu olabilecektir. Bu yüzden nöbetçi eczanelerin genel itibarıyla bu şekilde bir hazırlık evresini de gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

 

Nöbetçi eczanelerin işlevi herkesin ihtiyacını karşılamaya dayalı olarak şekillenmektedir. Sağlık sorunlarının fazlasıyla ciddiye alınması ve aciliyetinin olmasından dolayı nöbetçi eczanelerinin her gün izlenen bir sistemin parçası olduğu da söylenebilmektedir. Beytepe nöbetçi eczane konusunda da gerekli hassasiyet gösterilmekte ve genel olarak kişilerin mağdur bırakılmaması adına bu faaliyetlerin sistematik bir şekilde ilerlemesi de söz konusu olabilmektedir. Kişilerin tüm sağlıksal ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan nöbetçi eczanelerin şehrin farklı noktalarında olmasına ve kolaylıkla erişilebilir vaziyette bulunmasına da özen gösterilebilecektir. Aynı zamanda devlet hastanelerine yakın bir vaziyette nöbetçi eczanelerin olmasına da gerek duyulabilecektir.

 

Beytepe Nöbetçi Eczane Nasıl Bulunur?

Mesai saatleri dışında ya da tatil olan günlerde nöbetçi eczanenin hakkında detaylı bilgileri alabilmek son derecede kolaydır. Beytepe nöbetçi eczane için de bu tip kolaylıkların ortaya çıktığı söylenebilmektedir. Tek bir tıklamayla nöbetçi eczaneler hakkında var olan tüm bilgileri öğrenebilmek mümkün olmaktadır. Nöbetçi eczanenin açık adresi, telefon numarası ve harita üzerindeki konumu gibi bilgilere rahatlıkla erişim sağlamak söz konusu olabilmektedir. Acil sağlık sorunuyla karşılaşan ya da medikal ürünlere gereksinim duyan kişilerin gece vakitlerinde dahi bu eczanelere erişim sağlamak amacıyla internet sitelerini kullanabilmeleri söz konusudur. Aynı zamanda da telefon numarasından da gerekli iletişimin kurulması sonrasında medikal ürün ya da ilaçların varlığı da sorgulanabilmektedir.

 

Nöbetçi eczanelere dair bilgileri kapalı olan herhangi bir eczanenin vitrininden de takip edebilmek mümkündür. Bir zorunluluk olan bu durumda belirgin bir vitrin bölgesine ışıklandırılmış bir vaziyette nöbetçi olan eczaneler hakkında gerekli bilgilerin verilmesi gerekmektedir. Yasal bir zorunluluk olan bu durumun Beytepe nöbetçi eczane hakkında bilgi almak isteyenler için de geçerli olduğu söylenmektedir. Bu yüzden herkesin rahatlıkla bilgi edinmesi ve en kısa yoldan eczanelere dair gereksinimlerini karşılamaları gibi bir durum söz konusu olabilmelidir. İnsanların işlerini kolaylaştırarak, daha fazla zaman kaybetmelerini engellemek adına bu tip bir bilgilendirmenin yapılması mecburi olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda da eczanelerin bu şekilde uygulamalarda bulunmaması durumu da cezai işlemleri gerektirmekte ve şikayet üzerine gerekli yaptırımlar da uygulanmaktadır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 18 Nisan 2020 23:43 CEVAPLA

    Bazı eczanelerde küçük bir kağıda yazıyorlar listeleri.insanlar okuyamıyor. Aslında nöbetçi eczane listesi için LED tabela koyulması gerekli.

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 13:03 CEVAPLA

    Beytepe’de eczane sayısının arttırılması gerekiyor. Bazen yetersiz kalıyor, nöbetçi eczane konusunda sorun yok yardımcı oluyorlar. Kağıt yerine artık kod kullanılması lazım bazı yerlerde kullanılıyor diye biliyorum.