• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

8 Temmuz 2019 13:21

Başarılı Bir Emlakçı Nasıl Olunur?

Başarılı Bir Emlakçı Nasıl Olunur?

Emlakçıların sayısı her geçen gün artıyor olsa da konut sektöründe her zaman yeni bir emlakçıya ihtiyaç vardır. Kendini sürekli eğiten ve sektörde donanımlı bireyler olarak kabul edilen bazı emlakçılar başarılarına devam ederken, sadece üstünkörü çalışmalar yürüten ve sektörü çok iyi tanımayan emlakçılar yok olup gitmektedir. Peki, iyi bir emlakçı olmak için neler yapılmalıdır?

 

Eğitim – Eğitim bir iş için olmazsa olmazdır. Özellikle emlak sektörü için yani sürekli değişen bir sektör için eğitimli bir emlakçı olmak demek sektöre ayak uydurabilmek demektir. Bu yüzden eğer emlak sektöründe önemli başarılara imza atmak istiyorsanız kendinizi eğitmekten vazgeçmeyin. Sürekli yeni eğitim fırsatlarını kollayın, daha çok bilgiye ulaşmak için çaba sarfedin. Sadece emlak bilginizi değil birçok açıdan kişisel becerilerinizi de geliştirmeye çalışın.

 

Kişisel bakım – Emlakçı satılacak konutun yüzüdür. Bu yüzden bakımlı ve iyi görünen bir emlakçı her zaman rakiplerine göre öndedir. Sürekli modayı takip etmek ve yakışan kıyafetleri tercih etmek sizi hoş gösterecek, müşterilerinizle aranızda güzel bir bağ kurmanızı sağlayacak.

 

Sosyal çevre – Eğer sosyal iletişim ağınızı güçlü kurabilirseniz birçok açıdan insanlarla iyi geçinebilirsiniz. Emlak sektörü hareketli bir sektördür, bu yüzden zaman zaman insanlardan destek almanız gerekebilir ve insanlara destek vermeniz gerekebilir. Ayrıca sahip olacağınız kaliteli bir çevre birçok şeyin kapısını açabilir. Yeni müşterilere sosyal çevreniz sayesinde ulaşabilirsiniz.

 

Beceriler – Çoğu emlakçı konuşma becerisinin iyi olmadığından yakınmaktadır. Eğer sosyal ve konuşma becerileriniz iyiyse bu sektörde başarılı olabileceğinize inanabilirsiniz. Eğer sahip olduğunuz konutu güzel bir şekilde tanıtabilirseniz karşınızdaki kişiyi etkileyebilirsiniz. Ayrıca dinleme becerilerinizi de geliştirerek müşterilerinizin taleplerine daha kısa sürede yanıt verebilirsiniz.

 

Cömertlik – Müşterilerinize ve meslektaşlarınıza karşı nazik olmanız size birçok avantaj kazandırabilir. Örneğin sizin sayesinde ev alan bir müşterinize ev hediyesi alabilirsiniz. Bir meslektaşınız sayesinde bir iş yapmışsanız onu ödüllendirerek sıkı bir bağ kurabilirsiniz. Bu tür davranışlar sektörde daha kalıcı olmanızı sağlayacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Hakan Gayrimenkul 24 Ağustos 2019 00:31 CEVAPLA

    İlk önce eğitim yazmışsınız ama ondan daha önce şu var. Başarılı bir emlak danışmanı olmak için ilk önce yaptığın iş içinden gelerek severek yapman lazım daha sonra tabi ki eğitim.. Eğitim olmaz sa zaten müşteriyi taşınmaz ile buluşturamaz doğal olarak da satış yapamazsınız.. Bakımlı olmak da tabı etken bir kriter, müşteriye ve mal sahibine iyi görünmek şart. Bakımlı ve Sosyal olunmaz ise bu işte bir adım geride başlarsınız ve sizin satacağınız taşınmazları başkası satar..

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:34 CEVAPLA

    İşini iyi yapan deneyimli, güleryüzlü ve müşterinin ne istediğini bilen biri olmak gerekir. İşi sevmek benimsemek lazım, müşteriye göre hareket edilmeli empati yapılmalıdır. Böylelikle kariyer açısından başarılı bir noktaya gelebilirsiniz. Sosyal açıdan iyi görünümde olmalısınız…

  • merve tufan 19 Nisan 2020 18:02 CEVAPLA

    Yazıyı okudum ve çok başarılı buldum. Emlakçılık şuan yerlerde. Önüne gelen sertifikasız emlakçı oluyor. O halde herkes kiralık, satılık ev bulup internetten ilan versin evin sahibine ulaşıp kapsın parayı. Emlakcılık berbat bir sektör haline dönüşmeye başladı.