• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

26 Ağustos 2018 13:18

Adım Adım Kurumsallaşmak

Adım Adım Kurumsallaşmak

Kurumsallaşmak anlık bir şey değildir. Kurumsallaşmak uzun vadede yapılan bir iştir. Dahası kurumsallaşmak adım adım devam eden süreçtir. Ve kurumlar kurumsallaşma yolunda bu süreci iyi takip etmelidir.

 

Müşteriler ve çalışanlar her zaman güveni temin altına almak isterler. Bu süreçte sürekliliğin sağlanması için kurumsallaşmak şarttır.

 

Kurumsallaşmak markaların belli bir standartta çalışmaya devam etmesi demektir. Çalışana verilen değer de kurumsallaşma ile alakalıdır. Çünkü kurumsallaşmış markalar çalışanların yalnızca işine bakar. Çalışanın ideolojik yapısı ya da fiziksel seçimleri kurumsallaşma sürecini tamamlamış kurumlarda önemli değildir.

 

1. adım: Sistem

Kurumların bir sistemi olmalı. Bu sistem kurumun çizgisini belirleyecek bir sistemdir. Eğer sisteminiz mükemmel bir biçimde işlerse kurumsallaşma yolunda ilk adımı atmış olacaksınız. Bu adımda profesyonel kişilerle çalışmak önemlidir.

 

2. adım: Çalışanlar

Kurumsallaşmanın diğer bir ayağı da çalışanlardır. Şunu unutmayın ki kurumsallaşma sürecini tamamlamış markalar kişiye değil sisteme bağlı olarak gelişir. Kurumsallaşmada kişi yalnızca işin sonuca ulaşması için, sistemin işlemesi için bir araçtır.

 

3. adım: Güvenlik

Buradaki güvenlik bireylere verdiğiniz güven hissi değildir. Markanızın geleceği adına aldığınız tedbirler kurumsallaşma sürecinde önemli bir adım atmanızı sağlayacak. Pazar payınızı büyütmek adına alacağınız önlemler, yapacağınız güvenlik stratejileri sizi ileriye taşıyacak.

 

4. adım: Kültür

Kurumsallaşmanın manevi ayağı da kurum kültürüdür. Kurum kültürü olan kurumlarda kurumsallaşma süreci doğru işliyor. Kurum kültürü birçok yönden size fayda sağlayacaktır.

 

Önerilen yazı: Kurum Kültürünü Oluşturmak

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.