• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Temmuz 2019 13:57

4 Yöntem İle Online Pazarlama

4 Yöntem İle Online Pazarlama

Teknoloji ile hayatımızda birçok şey kolaylaştı ve değişti. Tabi bu değişimler özellikle iş dünyasını etkiledi. Aşağıda listelediğimiz öneriler ile küçük işletmelerin teknolojik beceriler ile işlerini nasıl kolaylaştıracağından bahsettik. Bu öneriler ile zamandan tasarruf edebilir, daha fazla müşteriye erişebilir ve daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Web sitesi platformları

Uzun zaman önce, web sitenizde her değişiklik yapmak istediğinizde bir programcı aramak zorunda kaldığınız zamanlar vardı. Artık küçük işletme sahipleri platformlarına giriş yapabilir ve birkaç dakika içinde tasarım veya içerik değişikliği yapabilir. Artık internet ortamının da daha gelişmiş olmasıyla birlikte yeni website üretici platformlar da türedi.

 

WordPress, Wix ve Squarespace gibi platformlar, her boyuttaki işletme için siteler oluşturmak için kullanılır. Güncellemeleri kolaydır ve site trafiğinizi büyük ölçüde artırmanıza yardımcı olacak çok yararlı SEO özelliklerine sahiptir. Nispeten düşük maliyetli, inanılmaz görünümlü bir site oluşturmak için özelleştirilebilecek sayısız şablon vardır.

 

Temel HTML kodlaması

Hayır, HTML öğrenmek için bir bilgisayar meraklısı olmanız gerekmez ve temel bir anlayışla metinlerin, bağlantıların, görüntülerin ve web sitenizin veya blogunuzun hemen her bölümünün görünümünü değiştirebilirsiniz. Bir HTML düzenleyicisine sahip bir içerik yönetim sistemi kullanıyor olsanız bile, temel HTML kodunu bilmek saniyeler içinde hızlı tasarım düzeltmeleri yapmanıza yardımcı olabilir ve size yardım etmesi için birisine ödeme yapma gereksinimini ortadan kaldırabilir. Genel etiketleri ve öznitelikleri içeren bir HTML hile sayfası gerçekten ihtiyacınız olan şeydir.

 

Google Analytics

Bir web sitesine, içeriğe ve SEO’ya zaman ve para yatırdıysanız, doğal olarak çabalarınızın sonuçlarını izlemek isteyeceksiniz. Piyasada birçok analiz aracı olmasına rağmen, Google Analytics, küçük işletme sahipleri için en iyi araçlardan biri olmaya devam etmektedir.

 

Google Analytics’le, edindiğiniz site ziyaretçilerinin sayısını kontrol edebilir, bu kişilerin kim olduklarını, sitenizde ne görüntülediklerini ve her sayfada ne kadar zaman harcadıklarını daha iyi inceleyebilirsiniz. Ziyaretçilerin sitenize nasıl ulaştığını ve sizi hangi sosyal kanalların yönlendirdiğini de görebilirsiniz. Bu, web sitelerinin trafiğini artırmak için nelerin işe yarayıp yaramadığını ve ne yapmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilecek tüm değerli verilerdir.

 

E-posta pazarlama

Müşterilerle ilişkilerin beslenmesi devam eden bir iletişim gerektirir. Bunu başarmanın en iyi yollarından biri düzenli olarak kendilerine alakalı içerik göndermektir. Bültenlerden ve e-Kitaplardan kuponlara ve özel satış promosyonlarına kadar, marka odaklı bir e-posta kampanyası, sizden satın alma ihtimali yüksek olanlarla akılda kalmak için çok fayda sağlayabilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 15:21 CEVAPLA

    Bu konu faydalı olmuş. Taktikler arıyordum bana yardımcı oldunuz. Google Analytics konusunu daha detaylı bir şekilde araştırmak istiyorum. Teknoloji doğru kullanılırsa durumu lehinize çevirebilirsiniz diye düşünüyorum.