• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

9 Ekim 2018 17:44

Mekanları Güzel Kılan Detaylar

Mekanları Güzel Kılan Detaylar

Birçok mekanın birçok özelliği vardır. Fakat çoğu zaman göze çarpan özellikler hatırlanmaz bile. İnsanlar detaylara odaklanmayı severler. Buna rağmen işletmeciler müşterilerin gözünü büyük özelliklerle kapatmaya çalışsa da müşteri her zaman bir detay yakalamayı başarır. Bu detaylar aslında çoğu zaman mekanın geleceğini resmeder. Çünkü müşteriler aslında ilk gelişinde karar vermiştir sonradan yeniden gelip gelmeyeceğine.

 

Temizlik: Temizlik bir mekan için vazgeçilmez unsurdur. Şüphe yok ki her müşteri temizliğe dikkat eder. İnsanlar temiz bir mekanda zaman geçirmek isterler. Temizlik konusunda noksanlığı bulunan mekanlar çoğu zaman piyasadan silinmeye mahkumdur.

 

Çalışma saatleri: Örneğin gün boyunca açık olan bir mekan mı daha çok beğenilir yoksa günün belirli saatlerinde çalışan mekanlar mı? Tabii ki de gün boyu açık olan mekanlar. Çünkü insanlar mekanlarda esnek davranmak isterler. Örneğin bir mekanda oturuyorsunuz ve koyu bir sohbetin içindesiniz. Mekan sahibi birden geliyor ve birazdan mekanın kapanacağını söylüyor. Bundan kim rahatsız olmaz ki?

 

İnternet: Artık hayatımızın merkezine dahi koyabileceğimiz, ülkemizde yediden yetmişe her kesimin vakıf olduğu bir konudur internet. Artık insanlar sürekli online olmak istiyor. Ee tabi biz de bir mekana gittikten sonra internette aktif kalalım, üstelik internet kullanımımız kendi paketimizden yemesin istiyoruz. Mekanında ücretsiz ve hızlı internet ağı bulunan yerler daha bir çekici oluyor.

 

Çalışanlar: Çok şeyden söz edip de mekanda çalışanlardan söz etmemek olamazdı. Şüphe yok ki müşteriler için çalışanların davranışları, durumları önemli bir detaydır. Çalışanlara dikkat etmek gerekir. Düzenli, temiz giyinmiş çalışanlar; güleryüzlü, sıcakkanlı çalışanlar herkes tarafından sevilirler.

 

Menü: Her kitleye, her yaşa hitap eden menüye sahip mekanlar bir sıfır öndedir. Genelde insanlar spesifik önerilerde bulunan mekanları tercih etmiyorlar. Çünkü çoğu zaman bir masa etrafında oturan insanlar benzer özellikte olmayabiliyor. Menünün hitap eder olması güzel bir detay.

 

Çayyolu’nun eşsiz detaylara sahip mekanlarını Çayyolu mekanlar sayfasından inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Mustafa ovunc 19 Nisan 2020 18:40 CEVAPLA

    Gidilebilecek mekanın güzel ve iç açıcı olması her zaman önemlidir. Tabiki temizliğin iyi yapılması gıdaların hijyenik şartlarda hazırlanması sağlığımız açısından en büyük etkenler arasındadır. Kendi açımdan bakarsan temiz değilse o yere bir daha gitmem