• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

10 Eylül 2018 14:22

İşletmeler İçin SEO

İşletmeler İçin SEO

SEO yani İngilizce açılımı olarak Search Engine Engine Optimization demektir. Türkçe olarak da Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir.

 

1998 yılında internete adımını atan Google, bugünlerde her kullanıcının tanıdığı bir girişim haline geldi. Önceleri basit bir web dizini olarak görünen Google bugün yapay zekayı dahi kullanmaktan çekinmeyen bir araç haline geldi. SEO ise değişen bu zaman diliminde, gelişen webe ayak uydurma çabasıdır diyebiliriz.

 

SEO derken burada bir web girişiminden de söz etmek gerekir. Çünkü SEO web sitelerinin arama motorlarına ayak uydurma çabasıdır diyebiliriz. Bu yüzden işletmenizin web sitesini arama motorlarında üst sıralara taşımak istiyorsanız SEO hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

 

Her ne kadar arama motoru optimizasyonu diğer arama motorlarıyla da anılabilecek olsa da bu kavramın doğuşunda Google’ın etkisi büyüktür. Bu yüzden dünyada en çok tercih edilen arama motoru Google’ın eylemlerini dikkate almakta fayda var.

 

Google günde ortalama iki kez algoritmasını güncelliyor. İşletme sahipleri de Google’ın isteklerine göre web sitelerini yeniden gözden geçirmeliler. Üstelik bugünlerde web sitelere hakim olmak bu kadar kolayken bu isteklere cevap vermek hiç de zor değil.

 

SEO uzun vadeli ve süreklilik isteyen bir işlemdir. Bu yüzden kısa vadede başarı garantisi veren çalışmalardan uzak durmak işletmeniz için faydalı olacaktır. Ayrıca SEO’yu sosyal medya ile de birlikte anmak mümkündür. SEO sayesinde sitenizi arama sonuçlarında üst sıralara taşıyabilir, marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.