• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

25 Ağustos 2018 16:33

Çapraz Satış Yöntemi

Çapraz Satış Yöntemi

Çapraz satış yöntemi çoğu markanın gelirlerini artırmak için uyguladığı bir pazarlama tekniğidir. Satışları artırmada gözle görülür ivme kazandırdığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda müşterilerin istedikleri ürünlere ulaşmasını da sağlamaktadır.

 

 

Çapraz satış yöntemi nedir?

Çapraz satış yöntemini basite indirgeyecek olursak, bir müşteriye birden fazla ürün satabilmektir. Çapraz satış yönteminde müşteriye bir ürün satılır. Daha sonra daha avantajlı bir fırsatla ilk ürünle ilişkili bir ürün müşteriye sunulur. Bu sayede müşterinin birden fazla ürün alması teşvik edilmiş olur.

 

Aslında bu yöntem çoğu işletme sahibi tarafından kullanılmaktadır. Örneğin döner yemek isteyen bir insana yanında ayran içip içmeyeceği sorulabilir. Ya da telefon satın alan insana telefonun yanında kulaklık satma girişimi olabilir. Birbirini tamamlayıcı özellik de taşıyan ürünler çapraz satış yöntemiyle müşterilere sunulur.

 

Veri ihtiyacı

Özellikle elektronik ticaretin gelişimiyle birlikte markalar verilere ihtiyaç duymaya başladı. Eğer mavcut müşterilerinizin hakkında bilgiler bulunuyorsa bunları değerlendirmek güzel bir fırsat olacaktır.

 

Verileri toplamak için birçok fırsata sahipsiniz. Fakat çapraz satış yöntemi daha çok eski müşterilerinizde işe yarıyor olabilir. Eskiden hizmet sağladığınız bir müşteri hakkında bilgi sahibi iseniz bu fırsatı değerlendirip ona yeni fırsatlar sunabilirsiniz.

 

Anketler veri toplamak için benzersiz bir fırsattır. Satış öncesi veya satış sonrası anketler yaparak hatta müşterilerinizin izin verdiği sürece kişisel denilebilecek bilgileri de onlar için saklayabilirsiniz. Bu bilgiler müşterilerinizin zevkleri, tercihleri olabilir.

 

Unutmayın ki çapraz satış yönteminde sunulan ürünler bir yapboz parçası gibidir. Birbirini tamamlayan ürünler müşterilerin daima ilgisini çekecektir.

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.