• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

11 Temmuz 2019 13:44

E-Ticarette Zorunlu Ödemeler

E-Ticarette Zorunlu Ödemeler

Online Satış Ödemeleri

Hepimiz paranın çok güçlü bir varlık olduğunu duymuşuz ve inanmışızdır. Ancak yalnız paraya sahip olmak yeterli değildir. Küçük işletmenizin, bu parayı nasıl yöneteceğinizi ve tipik e-ticaret giderleriyle nasıl başa çıkacağınızı da anlaması gerekir. Pek çok çevrimiçi işletme, nakit akışını pozitif olarak sürdürmemeyi yanlış yapar. Kazandıklarından daha fazlasını harcıyorlar ya da harcamalarını kötü zamanlıyorlar ve temel harcamalar veya karlı fırsatlar için kendilerini yetersiz buluyorlar. Bu tür davranışlar da işletmeyi ekonomik olarak bir çıkmaza sokuyor.

 

Çevrimiçi satış yapıyorsanız, şartlara uymanız gereken belirli masraflar vardır. Her ne kadar online satış yapmak diğerlerine göre daha masrafsız görünse de yapmanız gereken masrafları bilmenizde fayda var. Özellikle aracı sitelere zaman zaman ödeme yapmanız gerekebilir. Site içi reklam fırsatları ya da ilanlarınızı yayında tutmak için para ödeyebilirsiniz. Buna ek olarak aracı firmalar da ürünlerinize yer vermek için bir miktar komisyon almaktadır. Bunları da akılda tutmakta fayda var. Ayrıca ne kadar hızlı büyürseniz iş yükünün bir kısmını üstlenmek için çalışanları o kadar fazla işe alırsınız. Ve emeğin ücretsiz olduğu bir yerde çalışmadığınız sürece, bu çalışanlara para ödemek zorunda kalacaksınız (düşünün: satıcılar, müşteri hizmetleri, paketleyiciler ve nakliyeciler). Bu, çalışanlarınıza ödeme yapabilmek istiyorsanız nakit akışınızı yönetmeyi öğrenmeniz gerektiği anlamına gelir.

 

Nakliye masrafları, bir e-ticaret işletmesini yönetme konusunda hayatın bir gerçeğidir. Gönderim fiyatınız, sattığınız ürünlerin türüne bağlı olacaktır. Ayrıca kargo ücretleri sattığınız ürün miktarıyla da ilişkilidir. Örneğin sürekli olarak çok fazla ürün satışı gerçekleştiriyorsanız kargo ücreti konusunda kargo firmalarıyla görüşebilirsiniz. Ancak satışlarınız çok düşükse bu ücret çok daha fazla olacaktır. Ayrıca geri iadeler de sizi maddi olarak etkileyebilir. Kullanıcılar için birçok konu problem olacaktır. Ürünün yanlış gönderilmesi, ürünün yanlış veya eksik paketlenmesi veya müşterinin menun kalmaması ürünü göndermesi için bazı sebepler. Bu süreçte iade almanız gerektiğinden bu tür bir durum sizi maddi olarak etkileyecektir.

 

Bankalar ödemeler için ücret talep eder. Banka ücretlerini, işlem ücretlerini de dikkate almanız gerek. Özellikle e-ticarette bankalar her işlem için ücret talep edebilir. Buna hazırlıklı olmalısınız.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Berk Özcan 19 Nisan 2020 14:15 CEVAPLA

    Uygun bir harcama planı oluşturularak zorunlu ödemeler bir nebze de olsa atlatılabilir. Bankaların komisyon ücretlerine de dikkat etmek gerekiyor. İşletmeye uygun bankalar seçilmeli. E-Ticaret’te başarılı olmak için ödemeler kısmında da deneyimli olmak lazım.