• Firmanızı Ekleyin, Şehrinizin Gözdesi Olun!

HABER DETAYI

18 Ağustos 2018 14:29

Çalışan Memnuniyetini Artırmak

Çalışan Memnuniyetini Artırmak

Çalışan memnuniyeti bir işletme için yok sayılamayacak kadar önemli bir şeydir. Bugün görülen bazı çalışmalarla işletmeler çalışan memnuniyetini artırıyor ve cirosunda önemli değişimler gözlemliyor. Örneğin Hürriyet’te yer alan bir habere göre bir şirketin çalışan memnuyetini artırarak cirosundaki değişimin nasıl seyrettiğini görebiliyoruz. (Hurriyet çalışan memnuniyeti haberi)

 

Çalışan Memnuniyeti Nasıl Artırılır?

Güven: Şüphesiz ki bir çalışan için en önemli şeylerden birisi güvendir. Bu yüzden işletmelerin, firmaların yönetimindeki çalışanların diğer çalışanlara karşı şeffaf olması gerekir. Bu sayede çalışanlar işine daha güven duyabilir.

 

Sosyal imkanlar: Bugünün şartlarında hemen hemen herkes zamanın büyük bir bölümünü iş yerinde geçiriyor. Bu yüzden sosyal imkanlar daha kısıtlı oluyor. Fakat bu sorunu iş verenler çözebilir. Şöyle ki bazı etkinlikler çalışanlar arasındaki sosyal bağları kuvvetlendirecektir. Bu da çalışanın işini daha çok sevmesini sağlayabilir.

 

Liderlik: Artık lider ve yönetici arasında büyük bir fark olduğunu birçoğumuz biliyor. Bu yüzden çalışanlar bir patron, yönetici istemiyor. İşlerini daha iyi yapmaları için bir koçluk, liderlik bekliyor. Eğer siz de çalışanlarınıza lider olabilirseniz, olaylara onların gözünden bakabilirseniz çalışanlarınızın işlerine bağlanması muhtemel olacaktır.

 

Geri dönüşler: Çoğu başlıkta olduğu gibi burada da geri dönüşler büyük bir yer tutuyor. Sık sık çalışan memnumiyeti anketi düzenleyerek çalışanlarınızın şikayetlerini dinleyebilir, bu geri dönüşler sayesinde iyileştirmeler yapabilirsiniz.

 

Ödül: Bir çalışanı motive edebilecek en iyi şeylerden birisi de ödüldür. Yaptığı işin iyi olduğunu hatırlatmak için çalışanlarınıza ödül vermeniz onları motive edecektir.

 

Çalışma ortamı: Herkes rahat ettiği ortamda çalışmaktan keyif alır. Bu yüzden çalışanlarınıza aile sıcaklığını hissettirmek çok önemli bir etkendir. Onlara konfor alanı sunmak işlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Çayyolu Hastası 18 Ekim 2020 14:26 CEVAPLA

    Çalışan memnuniyetini bu devirde kimse öyle seve seve artırmaya çalışmıyor desek doğru olur.. Öyle bir işverenler var ki çalışanları hayattan bezdiriyorlar, Çalışan o kadar emek vermiş işverene para kazandırmış ama işveren son zamanlarda çalışanın emekli olmasına yakın her türlü eziyeti yapıyor nede işten ayrılsın da tazminat ödemeyelim. çoğu işvereni tenzih ederim ama böyleleri var bu bir gerçek